Robert Redford (keskellä) näyttelee mainiosti kaikkensa antavaa huijaria.
Robert Redford (keskellä) näyttelee mainiosti kaikkensa antavaa huijaria.

Paul Newmanin ja Robert Redfordin Puhallus on viihdyttävä hyvän tuulen elokuva 1970-luvulta.

IS TV-LEHTI: Kun elokuva on saanut seitsemän Oscaria, ajattelee helposti, että se on joko hirvittävän kaupallisen laskelmoinnin tuote tai poikkeuksellinen suurpakkaus. Veijarikomedia Puhallus ei kuitenkaan sovi kaavaan. Vaikka leffa on valmistettu varman päälle, se ei silti edusta Hollywoodin tavanomaisinta viihdelinjaa. Eikä kyseessä ole mikään superspektaakkeli.

Puhallus sijoittuu vuoden 1936 Chicagoon: lamakauden jälkeistä todellisuutta on taltioitu miellyttävin värisävyin, vaikka gangstereiden karussa maailmassa liikutaankin. Suurgangstereita vastassa ovat pikkurikolliset kunnon kaverit: Paul Newmanin  ja Robert Redfordin tulkitsemat kunnianhimoiset huijarit Henry ja Johnny pistävät pystyyn lavastetun totovaihdon. Robert Shaw’n näyttelemälle gangsterille on tarkoitus antaa kunnon opetus, koska tämä on surmannut kaksikon ystävän.

Erityisesti niille, jotka harrastavat pelaamista ja vedonlyöntiä, Puhallus tarjoaa nautittavaa älynystyröiden verryttelyä.

Puhallus, Teema klo 21.00

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.