Yliluonnolliset mysteerit työllistävät taas Dana Scullya (Gillian Anderson kuvassa) ja Fox Mulderia (David Duchovny).
Yliluonnolliset mysteerit työllistävät taas Dana Scullya (Gillian Anderson kuvassa) ja Fox Mulderia (David Duchovny).

Oliko X-Files mielestäsi parasta tv-viihdettä, mitä 90-luku tarjosi? Jos vastaat kyllä, harras toiveesi paluusta on kuultu.

Hyviä uutisia Salaisten kansioiden faneille: David Duchovny, 55, ja Gillian Anderson, 47, ovat täällä taas. Salaisten kansioiden kuvaaminen lopetettiin vuonna 2002, mutta sarjaa seurasi kaksi elokuvaa – ja nyt kuusiosainen minisarja.

Kun Duchovny luki ensimmäisen osan käsikirjoituksen, kyynel vierähti hänen poskelleen. Nostalgia tosin katosi ensimmäisenä kuvauspäivänä viime kesänä. Sarja kuvattiin alle kahdessa kuukaudessa.

– Viiden sivun hankala dialogi muistutti työn haastavuudesta, Duchovny muistelee.

Duchovnyn ja Andersonin kemia on vahvistunut vuosien aikana. 

– Luotamme toisiimme ja kunnioitamme toisiamme. Se on hyvä resepti arkielämässä, mutta ei fiktiivisessä televisiosarjassa. Niissä kukaan ei halua nähdä ihmisiä, jotka tulevat hyvin toimeen, Duchovny toteaa.

Oli myös aika, kun he kaikki halusivat irrottautua paranormaaleista ilmiöistä.

– Yhdessä vaiheessa toivoin, että pystyisin ravistelemaan irti Fox Mulderin imagosta. Vaikka sain uusia, vahvoja rooleja, Fox ei kuitenkaan unohtunut, koska siitä puhuttiin aina. Nyt tiesin, mitä odottaa.

Yliluonnollisiin uskova hahmo on vanhentunut ja kokenut elämää enemmän, mutta hänen perusvireensä on sama. 

– Käsikirjoittajat ovat vastuussa sarjan faneille, joten he eivät ihan helposti muuta tarinan perusvirettä. He eivät luoneet Mulderia uudestaan. 

The X-Files — Salaiset kansiot, Fox klo 21.00
 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.