Claire Danes jatkaa vakuuttavasti Carrien roolissaan.
Claire Danes jatkaa vakuuttavasti Carrien roolissaan.

Palkittu sarja jatkaa tutulla, tasaisen varmalla tiellään. Teemat ovat yllättävänkin ajankohtaisia.

IS TV-LEHTI: Viidennen kautensa aloittava jenkkisarja Isänmaan puolesta on siitä ovela, että usein uuden kauden alkaessa on tapahtunut joukko asioita, joista katsojalla ei ole aavistustakaan. Nyt on tapahtunut erityisen paljon. Jännittävä nykytilanne rakentuu pala kerrallaan. 

Carrie Mathison (loistava Claire Danes) asuu Berliinissä, eikä hän ole enää töissä CIA:lla vaan turvallisuuspäällikkönä Düring-säätiössä. Syyllisyyttä aiheuttava menneisyys kummittelee kuitenkin yhä. Entisen ja uuden elämän jatkumona on tytär Frannie, jonka äitinä Carrie hehkuu. Carriella on myös jotakin, joka häneltä ennen pysyvänä elementtinä puuttui: mies, juristi Jonas (Alexander Fehling). Berliinissä elo on tasaista, kunnes kutsu käy Libanoniin. Esimies Otto Düringin (Sebastian Koch) mielestä matka pakolaisleirille on perusteltu. Carrie aavistaa pahaa, mutta lähtee mukaan.

Sarja on ytimekkään ajankohtainen. Syyrialainen pakolaisleiri, Isis ja hallitsematon maahanmuutto ovat teemojen kärjessä. Nyt kokonaan Saksassa kuvattu Isänmaan puolesta on kulkenut kauas sotamies Nick Brodyn (Damian Lewis) ajoista. Uusi alku vaikuttaa kuitenkin piristävältä ja hyvältä suunnalta sarjalle.

Isänmaan puolesta, MTV3 klo 23.45
 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00