"Onks Viljoo näkyny?" -elokuvasta puuttuu juoni. Aivot saa siis heittää narikkaan.

Kaikki, jotka suinkin kykenevät, viettävät juhannuslauantain muualla kuin television ääressä. Se lienee ollut mielessä myös, kun kanavat ovat suunnitelleet päivän ohjelmakarttaa: varsinaiset helmet ovat tänään jotakuinkin vähissä. Mutta onneksi meillä on Viljo! Siis jos hän vihdoin löytyy...

Nuoremmille katsojille kerrottakoon, että ammoin 1980-luvun puolivälissä pyöri viihdeohjelma nimeltä Älywapaa palokunta. Sarja sisälsi paljon ihan kelpo sketsejä, mutta parhaiten ihmisille jäi silti mieleen hahmoista ehdottomasti tyhmin: Heikki Kinnusen esittämä, nimettömäksi jäänyt hemmo, joka notkui kylän kioskilla ja kyseli, onko Viljoa näkynyt. Varusteinaan viljonkyselijällä olivat verkkarit, lippalakki ja kossupullo eli suomalaisen miehen juhannusunivormu.

Pari vuotta Älywapaan palokunnan päättymisen jälkeen Spede Pasanen keksi yhdistää viljomiehen Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Aake Kallialan Hymyhuulet-sarjassa luomiin sketsihahmoihin, ja niin syntyi elokuva "Onks Viljoo näkyny?". Tässä vaiheessa lienee jo selvää, että teoksesta ei ole juurikaan löydettävissä juonta. Sen sijaan sen henkilöhahmojen nimilista kertoo paljon. Heihin kuuluvat muun muassa Uffa Hintman, konstaapeli Unto Kutvonen, Lempo ja Hulta Römppäinen, Soikiopää ja Naima-Aslak, Arvid ja Valde, Pamela Kutiainen sekä uutistoimittaja Kari Vaivainen. Nauttikaa. Mutta ensin aivot narikkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Onks Viljoo näkyny?", la 21.6. MTV3 klo 15.30

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla