Paitaa auki, pojat!
Paitaa auki, pojat!

Ettäkö miesten objektisointi on sitä tasa-arvoa? Not.

Joskus muinaisen 1980-luvun lopulla eräiden mielestään viisaiden teinien mielestä tasa-arvo tarkoitti sitä, että meillä likoillakin on oikeus tuijottaa ja kommentoida miesten takapuolia, koska niinhän miehetkin ovat tehneet naisille about tuhansia vuosia.

Teinit siitä sitten viisastuivat oikeasti, ainakin osittain, mutta tuo ajatus sen sijaan voi paksusti. Että jos kerta naisvartaloakin objektisoidaan ja myydään, niin miehiä sitten kanssa!

Seurauksena ei ole tasa-arvon lisääntymistä vaan esimerkiksi kaikenlaista nolostuttavaa hunkstanssia, Magic Mike -elokuvia ja sitten tämä Gigolot-sarja, jonka hahmot ovat ihan reippaasti mieshuoria. Tai siis tietysti escorteja.

Reality esitää prostituution aivan fantastisen jännittävänä elämäntyylinä, jossa lihaksikkaat kaverit asuvat kimppakämpässä, harrastavat seksiä upeiden naisten kanssa – ja saavat siitä rahaa. Asiakasnaiset selittävät, kuinka äärimmäisen vapaamielisiä he ovat eivätkä missään tapauksessa halua muuta kuin villiä, sitoumuksetonta seksiä.

Uskokoon ken haluaa.

Mutta mikäs tässä, valmiissa maailmassa. Siitä vain valitsemaan neloskauden alusta, että kenelle maksaisit panosta!

Gigolot LIV pe klo 23.00.

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.