Belfastilaisella telakalla suunnitellaan kaikkien aikojen upeinta matkustaja-alusta. Loppu onkin sitten maailmaa järkyttänyttä historiaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Belfastilaisella telakalla suunnitellaan kaikkien aikojen upeinta matkustaja-alusta. Loppu onkin sitten maailmaa järkyttänyttä historiaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Kas, vielä on löytynyt jostain kätköistä Titanicin uppoamisen 100-vuotispäivän kunniaksi valmistunut tv-sarja, jota ei ole meillä nähty.

Melko puiseva 12-osainen epookkidraama kertoo ajasta, jolloin Titanicia rakennettiin telakalla Belfastissa.

Kevin Zegers esittää nuorta metallurgia Mark Muiria, joka taistelee itsensä mukaan projektiin, mutta joutuu sitten tappelemaan rahoittajien kanssa laivaan käytetyn teräksen kestävyydestä. Hepun rakkauskuviotkin saadaan hämmentämään soppaa. Juoneen sekoittuvat myös 1910-luvun Pohjois-Irlannin kuumat poliittiset kysymykset, kuten työläisten olot ja protestanttien ja katolisten väliset jännitteet.

Kansainvälisessä näyttelijäsakissa on mukana muun muassa Sinkkuelämän Mr. Big eli Chris Noth, vanha tv-sarjajyrä Neve Campbell sekä brittiveteraani Derek Jacobi.

Vanhanaikaisena syntyneen sarjan virkistävin puoli on, että kuuluisaa haaksirikkoa ei nähdä lainkaan: sarja nimittäin päättyy siihen, kun Titanic purjehtii avomerelle. Jännitystä syntyy siitä, ketkä kaikki päähenkilöt loppujen lopuksi seilaavat laivan mukana.

Titanic – verta ja terästä, TV1 klo 19.00

Lue myös:

Näitä näyttelijöitä mahtaa kaduttaa – kieltäytyivät hittirooleista

Kohtalona Titanic – Nikolai Kallion tarina

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen