Jasonin ja Cortneyn liitto alkaa vahvasti, mutta mihin suuntaan suhde viikkojen myötä kehittyy? Kuva: Ava
Jasonin ja Cortneyn liitto alkaa vahvasti, mutta mihin suuntaan suhde viikkojen myötä kehittyy? Kuva: Ava

Suomalaisen ja jenkkiläisen Ensitreffit alttarilla -version suurin ero on aika hassu: amerikkalaiset puhuvat seksistä paljon vapaammin kuin suomalaiset.

Kyllä, viime vuoden kohutuin ohjelmaformaatti tehtiin myös Jenkeissä. Kolme pariskuntaa purjehtii avioliiton satamaan tapaamatta toisiaan, ja seurauksena on myös rapakon takana kiinnostava ja ihmisluontoa syvällisesti luotaava ohjelma.

Ensitreffit alttarilla on formaattina sellainen, että eri maiden ohjelmat muistuttavat toisiaan todella paljon. Ohjelmassa kun on kyse harvinaisen vähän esimerkiksi siitä, millaiset taloudelliset resurssit tekijöillä on ollut käytössään. Tärkeintä on valita hyvät päähenkilöt ja luoda heidän kanssaan luottamuksellinen suhde, joka saa heidät kertomaan tunteistaan avoimesti kameroille.

Suomalaisen ja jenkkiläisen version suurin ero on aika hassu: amerikkalaiset puhuvat seksistä paljon vapaammin kuin suomalaiset. Outoa.

Jenkeissä ollaan myös mestareita lataamaan aikaa ja jännitystä juuri oikeisiin hetkiin. Älä missaa ensi viikolla pariskuntien hääjaksoa, jossa sarja ottaa kaiken irti tulevien aviopuolisoiden toisistaan saamasta ensivaikutelmasta. Kohtaus antaa hienoa materiaalia sarjan jatkoa ajatellen ja kaiken lisäksi se on niin sanotusti priceless!

Pariskunnat ovat

Cortney ja Jason – liitto alkaa vahvasti, mutta pystyykö rankasta taustasta ponnistava Cortney avautumaan ja luottamaan Jason tarpeeksi?

Jamie ja Doug – liitto tuntuu alkuun tuhoon tuomitulta, sillä Jamie ei todellakaan ole ensi silmäyksellä viehättynyt miehestään.

Monet ja Vaughn – liitto alkaa kiihkeästi, mutta takaako seksuaalinen vetovoima pysyvän onnen?

Ensitreffit alttarilla USA, Ava to 4.6. klo 21.00

Lue myös:

Ensitreffit alttarilla -Miia: "En ole ennen kokenut näin lempeää ja tervettä parisuhdetta"

MTV: Ensitreffit alttarilla -pari järjesti erojuhlat: ”Ystävyytemme on tärkeä juttu”

Ensitreffit alttarilla -Viola: ”Sain lukea olevani aivan liian ruma televisioon”

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen