Prinssi Carl Philip ja hänen kihlattunsa Sofia Hellqvist kertovat miltä tuntui tavata appivanhemmat ensimmäistä kertaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Prinssi Carl Philip ja hänen kihlattunsa Sofia Hellqvist kertovat miltä tuntui tavata appivanhemmat ensimmäistä kertaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Nyt kaikki rojalistit, kaivakaa Victoria & Daniel -posliinit ja örfilat esiin ja asettautukaa ensimmäisen pääsiäispäivän kaffelle tv:n eteen.

Ruotsin kuningasperheen perinteinen vuosikatsaus on kuin komediasarja Solsidan ilman ironiaa.

Alussa koko perhe ja puolisot käyskentelevät vehreässä puutarhassa, kaikki pukeutuneina valkoisiin, suloiset pikkuiset kaiken keskipisteenä. Paitsi kuninkaalla on punaiset housut, täsmälleen kuten hänen bff:llään, Suomen omalla Nalle Wahlroosillakin usein on.

Jos idylliä oikein tarkasti katsoo, Madeleinen puoliso Chris O’Neill näyttää onneksi ehkä vähän krapulaiselta.

Ruotsin kuningasperheen vuosi, TV1 su 5.4. klo 11.15

Lue myös:

Prinsessa Madeleine perheineen muutti Tukholmaan – Chris O’Neill muualla kirjoilla

Prinsessa Leonore juhlii 1-vuotissynttäreitään – yhtä veikeä kuin kuulu serkkunsa

Brittilehti myönsi: Carl Philip seksikkäämpi kuin Harry!

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen