Ralph Fiennes tähdittää keskinkertaista erikoistehosteseikkailua, joka sijoittuu draaman syntysijoille muinaiseen Kreikkaan. Kuva: Sub
Ralph Fiennes tähdittää keskinkertaista erikoistehosteseikkailua, joka sijoittuu draaman syntysijoille muinaiseen Kreikkaan. Kuva: Sub

Muskeleita pullistellaan urakalla elokuvassa Titaanien raivo. Se on isovelileffaansa parempi.

Muutama viikko sitten nähty erikoistehostepullistelu Titaanien taistelu sijoittui draaman syntysijoille muinaiseen Kreikkaan, mutta oli tyyliltään niin kaukana kreikkalaisesta näytelmäperinteestä kuin muutamassa tuhannessa vuodessa on mahdollista päästä. Muinaisista tarustoista tuttujen jumalien ja sankareiden muoviset Hollywood-versiot touhuilivat jotakin tarinassa, joka oli monimutkainen mutta päätön.

No, tälle elokuvalle tehtiin tietenkin jatko-osa, koska niin nykyään tehdään. Titaanien raivo on aika paljon parempi kuin edeltäjänsä, mikä ei vielä ollenkaan tarkoita, että se olisi erityisen hyvä. Mutta ainakin se on jäntevämpi, selkeämpi ja paljon lyhyempi kuin paisuteltu isoveljensä.

Sam Worthington jatkaa roolissaan puolijumala Perseuksena. Leffojen välillä hän on jäänyt leskeksi ja poikansa yksinhuoltajaksi. Nämä velvollisuudet saavat hänet aluksi kieltäytymään, kun Zeus tulee taas kyselemään, josko äijällä olisi aikaa lähteä pelastamaan maailmaa.

Myöhemmin Perseuksen mieli kuitenkin muuttuu, kun petolliset jumalat kavaltavat Zeuksen tämän vihollisille, titaaneille.

Laatunäyttelijät Liam Neeson ja Ralph Fiennes jatkavat rooleissaan Zeuksena ja Hadeksena, ja totta puhuen tämäkin elokuva olisi paljon parempi, jos se vain parin tunnin ajan seuraisi näiden kahden veljeksen filosofista väittelyä aiheesta hyvä vastaan paha.

Titaanien raivo, Sub klo 21.00

Lue myös:

Henkesi edestä on hyytävä elokuva valheesta ja sen seurauksista

Vuoden 2014 kymmenen parasta elokuvaa

Jutun kuvatekstiä muokattu 20.4.2015 klo 14:38.

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen