Ralph Fiennes tähdittää keskinkertaista erikoistehosteseikkailua, joka sijoittuu draaman syntysijoille muinaiseen Kreikkaan. Kuva: Sub
Ralph Fiennes tähdittää keskinkertaista erikoistehosteseikkailua, joka sijoittuu draaman syntysijoille muinaiseen Kreikkaan. Kuva: Sub

Muskeleita pullistellaan urakalla elokuvassa Titaanien raivo. Se on isovelileffaansa parempi.

Muutama viikko sitten nähty erikoistehostepullistelu Titaanien taistelu sijoittui draaman syntysijoille muinaiseen Kreikkaan, mutta oli tyyliltään niin kaukana kreikkalaisesta näytelmäperinteestä kuin muutamassa tuhannessa vuodessa on mahdollista päästä. Muinaisista tarustoista tuttujen jumalien ja sankareiden muoviset Hollywood-versiot touhuilivat jotakin tarinassa, joka oli monimutkainen mutta päätön.

No, tälle elokuvalle tehtiin tietenkin jatko-osa, koska niin nykyään tehdään. Titaanien raivo on aika paljon parempi kuin edeltäjänsä, mikä ei vielä ollenkaan tarkoita, että se olisi erityisen hyvä. Mutta ainakin se on jäntevämpi, selkeämpi ja paljon lyhyempi kuin paisuteltu isoveljensä.

Sam Worthington jatkaa roolissaan puolijumala Perseuksena. Leffojen välillä hän on jäänyt leskeksi ja poikansa yksinhuoltajaksi. Nämä velvollisuudet saavat hänet aluksi kieltäytymään, kun Zeus tulee taas kyselemään, josko äijällä olisi aikaa lähteä pelastamaan maailmaa.

Myöhemmin Perseuksen mieli kuitenkin muuttuu, kun petolliset jumalat kavaltavat Zeuksen tämän vihollisille, titaaneille.

Laatunäyttelijät Liam Neeson ja Ralph Fiennes jatkavat rooleissaan Zeuksena ja Hadeksena, ja totta puhuen tämäkin elokuva olisi paljon parempi, jos se vain parin tunnin ajan seuraisi näiden kahden veljeksen filosofista väittelyä aiheesta hyvä vastaan paha.

Titaanien raivo, Sub klo 21.00

Lue myös:

Henkesi edestä on hyytävä elokuva valheesta ja sen seurauksista

Vuoden 2014 kymmenen parasta elokuvaa

Jutun kuvatekstiä muokattu 20.4.2015 klo 14:38.