Onko Antti Holma Show sen arvoinen, että Putous menetti porukan kenties valovoimaisimman tähden? Se selviää vain ohjelmaa katsomalla. Kuva: MTV3
Onko Antti Holma Show sen arvoinen, että Putous menetti porukan kenties valovoimaisimman tähden? Se selviää vain ohjelmaa katsomalla. Kuva: MTV3

Suositun Antti Holman oma keskusteluohjelma on puitteiltaan hieno ja erilainen. Mutta jaksaako se naurattaa?

Putouksen syksyn näyttelijöitä ei ole vielä julkistettu, mutta se jo tiedetään, että viime kauden ihana Kissi Vähä-Hiilari eli Antti Holma on joukosta pois. Syynä on miehen oma show, joka alkaa tänään.

Tärkeä kysymys onkin siis, onko Antti Holma Show sen arvoinen, että Putous menetti porukan kenties valovoimaisimman tähden.

Kerrotaanpa ensin, millainen ohjelma Antti Holma Show on. Se on eräänlainen paneelikeskustelu esimerkiksi Hyvien ja huonojen uutisten tai Uutisvuodon tapaan. Se ei kuitenkaan näytä samalta, sillä sekä keskustelijat että yleisö istuvat rennoilla sohvaryhmillä lavasteissa, jotka tuovat mieleen vanhan kartanon olohuoneen. Lavastuksen herkullisin yksityiskohta on seinältä katseleva valtava hirven pää. Puitteiltaan show on hieno ja erilainen.

Jokaisessa jaksossa tavataan keskustelua isännöivän Holman lisäksi yksi vieras sekä kaksi vakkarikeskustelijaa neljän hengen joukosta, johon kuuluvat Kari Ketonen, Kiti Kokkonen, Reino Nordin ja Anna Dahlman. Ensimmäisessä jaksossa vieraana on Ville Myllyrinne ja vakiovierassohvalle istahtavat Kokkonen ja Nordin.

Show koostuu suurimmaksi osaksi keskustelusta, jota vetää Holma. Joka jaksolla on oma aihe. Avauksessa puhutaan internetistä, kuten Facebookista, itsensä googlettamisesta, nettipornosta, sähköpostista ja paljon muusta.

No niin. Huono uutinen on, että keskustelu on ohjelman tylsintä osuutta. Ei mitenkään erityisen huonoa, mutta ei missään tapauksessa esimerkiksi Hyvien ja huonojen uutisten kaltaista ilotulitusta. Jutustelu on aika vapaasti soljuvaa eikä vaikuta kovin käsikirjoitetulta. Se on kuitenkin hieman sisäänpäin lämpiävää. Kamalasti nauretaan, mutta välillä jutut jäävät nelikon omaksi kivaksi.

Sen sijaan mainoskatkoja tässä ohjelmassa odottaa innoissaan. Niiden yhteydessä nähdään nimittäin jotain hulvattoman hauskaa eli loistavan koomikko-Holman luomia erilaisia hahmoja.

Vastaus alkuperäiseen kysymykseen on siis vaikea. Ei tämä Putouksen veroista hauskaa ole, mutta toisaalta Holma pääsee kahdeksassa jaksossa tekemään varmasti kymmeniä sketsihahmoja. Voi kun niitä vain näkisi pidempään.

Antti Holma Show, MTV3 to 17.9. klo 21.00

– En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna, 26, kommentoi isänsä järjestämää yllätystä.

Suomi Love -ohjelman toisessa jaksossa nähtiin ja kuultiin lauantaina taas koskettavia tarinoita ja esityksiä. Yksi jakson liikuttavimmasta hetkistä oli, kun kempeleläinen Simo halusi ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Hennan ja hänen perheensä elämä ei ole ollut helppoa viime vuosina. Vuonna 2014 Hennan raskausoireet paljastuivat kallonpohjan syöpäkasvaimeksi. Lue lisää:

Jaksossa Simo-isä järjesti tyttärelleen yllätyksen: Henna pääsi kuuntelemaan livenä suosikkibiisinsä, Haloo Helsingin Vapaus käteen jää.

”Nyt kun on jaksamista sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena, Simo kertoi jaksossa.

Haloo Helsingin Ellin tekemät sanat sopivat Hennan elämään, jossa on ollut niin ala- kuin ylämäkiäkin.

Kun elämässä kaiken menettää
silloin vapaus on ainut mitä käteen jää
on ylämäki raskas askeltaa
mutta alamäkeen liian usein katoaa
jos se ei tapa niin se todellakin hajottaa
ei muistojen päälle kulta kerrosta saa
hymyile tai itket kuinka vaan
ole hetki niin kuin huomista ei olisikaan,
kertosäkeessä lauletaan.

Henna liikuttui isänsä järjestämästä yllätyksestä.

– Ihan meni sanattomaksi, ja itku pääsi. En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna kertoi esityksen jälkeen.

Jos et nähnyt Simon yllätystä ja Haloo Helsingin esitystä, katso se tästä:

 

 

Kun entiset kommunistit tapaavat ruokakurssilla selviää, että kaikki nuoruuden ihanteet ovat hävinneet.

IS TV-LEHTI:  Alkukesän aurinkoisena päivänä lehti on koivussa kauneimmillaan, ja ilmassa leijailee alkavan suven toivo. Rauhallisessa suomalaisessa maalaismaisemassa kulkee venäläisen ajoneuvovalmistajan vanha auto. Se kulkee hitaasti, mutta vie määränpäähän kaksi nauravaa matkaajaa.

Maailmalla asustelleen Natalian (Kaija Pakarinen) ja porvarillisen rouvan Veeran (Riitta Havukainen) perässä huomattavasti paremmalla ja uudemmalla kulkupelillä kruisailee Veeran aviomies, rahalle arvoa antava Tom (Antti Virmavirta).

Kolmikko on matkalla nuoruuden toverinsa Katjan (Heidi Herala) kartanohotellille. Heitä odottavat nuorena musiikkitaidoillaan naisia hurmannut, sittemmin rauhan löytänyt Ilja (Taneli Mäkelä), salaisuutta kantava Miska (Sari Mällinen) ja suorapuheinen Juri (Erkki Saarela).

He näkivät toisensa viimeksi kesälukiossa 70-luvulla ollessaan vasemmistoaatteen omaavia nuoria.

Venäläisen ruoan kurssi kokoaa heidät yhteen nyt, 40 vuotta myöhemmin elokuvassa Nuoruustango. Nopeasti ruokaperinteet unohtuvat, kun muistot ja nuoruuden kiihko tulevat pintaan. On aika selvittää asioita ja paljastaa salaisuuksia.

Nuoruustango pohjautuu Heidi Köngäksen ja Taina Westin Kalliolle kukkulalle -tv-elokuvaan (1993). Yle Areenassa katseltavissa oleva Kalliolle kukkulalle sijoittuu 70-luvulle, jolloin valveutunut nuoriso tiesi, kenen joukoissa seistään.

”Tajusin, ettei Suomesssa ole juurikaan puhuttu, mitä meille tapahtui 90-luvun alussa, kun koko sosialistinen maailmanleiri romahti.”

Kun Heidi ja Taina kirjoittivat kommunistipoliitikon elämästä kertovaa Punainen kolmio -draamasarjaa (2015), heille tuli samalla idea tehdä elokuva siitä, mitä Kalliolle kukkulalle -nuorille kuuluu nyt kuusikymppisinä.

– Tajusin, ettei Suomesssa ole juurikaan puhuttu, mitä meille tapahtui 90-luvun alussa, kun koko sosialistinen maailmanleiri romahti. Huomasin, että ihmiset ovat jääneet vähän hämmennyksen valtaan, koska on käsittelemättömiä asioita, Nuoruustangon ohjaaja Heidi Köngäs sanoo.

Elokuvassa 70-luvun vasemmistoaatteen nuoret pohtivat Neuvostoliiton hajoamisen merkitystä. Merkityksellisempiä ovat kuitenkin vuosikymmenien henkilökohtaiset asiat.

Kiertolaisena maailmalla elänyt Natalia on yksi, jolla on selvittämättömiä juttuja menneisyydestä.

– Selvittämättömät asiat ovat suuri taakka. Ei pitäisi odottaa, vaan ottaa ratkaiseva askel, kun on vielä aikaa, Kaija Pakarinen miettii.

”Oli viitekehyksenä kommunismi tai mikä tahansa, loppupeleissä ihmiset kaipaavat rakkautta ja hyväksytyksi tulemista.”

Elokuva pisti näyttelijät pohtimaan monenlaista.

– Iän myötä on tajunnut, mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä. Oli viitekehyksenä kommunismi tai mikä tahansa, loppupeleissä ihmiset kaipaavat rakkautta ja hyväksytyksi tulemista, Riitta Havukainen sanoo.

Kaija kertoo olevansa onnellinen roolihenkilönsä puolesta.

– Natalia on itseäni pidemmällä siinä, että on päässyt turhasta eroon. Mitä kevyemmillä materialistisilla kantamuksilla elämäänsä elää, sitä enemmän voi tulla oikeasti tärkeää sisältöä. Se juuri ratkaisee näillä kilometreillä, Kaija muistuttaa.

”Kroppa vanhenee, mutta sielu käy aina vaan rippikoulua”

Hurtin huumorin avulla Nuoruustango on oiva muistutus, että niin kauan kuin henki pihisee, on toivoa.

– Ei ole syytä ajatella, että elämä loppuisi tietyn ikäisenä. Kroppa vanhenee, mutta sielu käy aina vaan rippikoulua, ohjaaja nauraa.

Kotikatsomo: Nuoruustango, TV1 su klo 21.05