Kömpelö assistentti Anne Hathaway saa kokea muotilehden ilkeän päätoimittajan Meryl Streepin viileyden.
Kömpelö assistentti Anne Hathaway saa kokea muotilehden ilkeän päätoimittajan Meryl Streepin viileyden.

Kylmään muotimaailmaan sijoittuvan Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan teho perustuu erityisesti hyviin näyttelijävalintoihin.

Parhaat kirjafilmatisoinnit eivät juuri koskaan synnyt mestariteoksista, sillä elokuvilla on tapana vetää mutkat suoriksi ja hukata kirjallisuudet herkulliset nyanssit.

Kun ihmisiltä kysyy leffoja, jotka heidän mielestään ovat parempia kuin alkuperäiskirjat, vastaukseksi saa usein esimerkiksi Kummisedän, Hohdon ja Tuulen viemän. Yleensä näitä teoksia yhdistää se, että viihteellisestä alkuperäismateriaalista on leffaksi muunnettuna kasvanut jotain itseään suurempaa.

Paholainen pukeutuu Pradaan ei toki yllä samaan kastiin yllä mainittujen kanssa, mutta sen verran niillä on yhteistä, että leffa, särmikäs chick flick, on huomattavasti parempi kuin kirja, melko tavanomainen chick litin edustaja.

Käsikirjoitus käyttää taitavasti kaiken kirjan tarjoaman materiaalin, mutta silti leffan teho perustuu erityisesti hyviin näyttelijävalintoihin. Anne Hathaway ja Emily Blunt ovat sittemmin kasvaneet isoiksi tähdiksi, ja Meryl Streep on tietysti ikoni. Hänen roolinsa päätoimittaja Miranda Priestlynä on kerta kaikkiaan herkullisen hyytävä.

Kirjailija Lauren Weisberger ei ole sittemmin saanut aikaiseksi mitään yhtä hyvää.

Kirjan jatko-osaa Revenge Wears Prada ei ole edes suomennettu eikä sen filmauksesta ole kuulunut mitään. Weisberger-raukka luuli, että hiirulainen Andy Sachs on syy, miksi hänen esikoisromaanistaan pidettiin ja teki jatko-osasta entistä enemmän Andyn tarinan. Tosiasiassa hän olisi voinut vaikka vaihtaa päähenkilöä, kunhan Miranda olisi ollut isosti mukana.

Paholainen pukeutuu Pradaan, AVA pe 9.10. klo 21.00

Lue myös:

Uskoisitko Meryl Streepistä? Näin hän kohteli kollegaa elokuvan kuvauksissa

10 loistavaa elokuvaa, jotka perustuvat kirjoihin

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen