Mohammadin elämä on kiehtova sekä historiallisena matkana että pikakurssina nykypäivän islaminuskoon.

Teeman kolmiosaisessa historiadokkarissa kirjailija ja toimittaja Rageh Omaar kävelee profeetta Muhammadin jalanjäljissä.

Matka alkaa profeetan synnyinkaupungista Mekasta. Omaar itse kertoo dokumentissa matkustaneensa Mekkaan ensimmäisen kerran 5-vuotiaana vanhempiensa mukana pyhiinvaellukselle. Omaar on syntyjään somali, mutta hänen perheensä muutti Britanniaan, kun hän oli vasta kaksivuotias.

Omaar on monille suomalaisillekin tuttu BBC World News -kanavalta, jossa hän oli uutistoimittajana esimerkiksi koko Irakin sodan ajan. Sittemmin hän siirtyi töihin Al Jazeera -kanavalle ja viimeksi viime vuonna ITV-kanavan uutisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuonna 2011 valmistuneen Mohammad-dokumentin hän kuitenkin palasi tekemään juuri BBC:lle. Omaaria nähdään dokkarissa todella paljon, sillä tekijät kunnioittavat islamin uskoa eivätkä ole dramatisoineet Muhammadin elämää näyttelijöiden avulla eivätkä esitä hänen kuviaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mohammadin elämä on kiehtova sekä historiallisena matkana että pikakurssina nykypäivän islaminuskoon. Mohammadista henkilönä tiedetään länsimaissa todella vähän, ja hänen opetuksistaan on monilla väärä käsitys. Siksi kolmetuntinen dokumentti on todella sivistävä paukku.

Historia: Muhammadin elämä,

Teema ti klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla