Jesse (Ethan Hawke) ja Celine (Julie Delpy) viettävät jälleen maagisen hetken toistensa seurassa.

Jos katsoit viikko sitten AVA-kanavalta ihanan, raikkaan romanttisen draaman Rakkautta ennen aamua, nyt sinulla on ainutkertainen tilaisuus matkustaa aikakoneella yhdeksän vuotta yhden viikon aikana.

Elokuvan kakkososa Rakkautta ennen auringonlaskua palaa nimittäin samojen päähenkilöiden – amerikkalaisen Jessen (Ethan Hawke) ja ranskalaisen Celinen (Julie Delpy) – kohtaloihin yhdeksän vuotta myöhemmin. Se on myös kuvattu yhdeksän vuotta myöhemmin ja näyttelijät ovat luonnollisesti saman verran vanhempia.

Jesse ja Celine tapaavat uudestaan Pariisissa, jonne Jesse tulee markkinoinaan uutta kirjaansa. Hän on kirjoittanut sen parin ensimmäisen tapaamisen innoittamana. Historia toistaa itseään, ja Jesse ja Celine viettävät jälleen maagisen hetken toistensa seurassa.

Tämän sarjan kakkosleffan tekee erikoiseksi se, että tarina kulkee reaaliajassa. Romantiikkaa, syvällistä puhetta ja Pariisin kauniita maisemia, mitä muuta ihminen keskiviikkoiltansa ratoksi tarvitsee?

Niin, tosiaan, kysymyksessä on tosiaan trilogian kakkososa. Kolmas elokuva, Rakkautta ennen keskiyötä, julkaistiin viime vuonna, eli tasan yhdeksän vuotta tämän elokuvan jälkeen. Se ei valitettavasti ole tv-ohjelmistossa vielä, joten sitä ei nähdä sarjan päätteeksi viikon kuluttua.

Rakkautta ennen auringonlaskua,

AVA ke klo 21.00