Noora Karman tunnin mittaiset jaksot vyöryttävät ruutuun kiitettävän monta temppua per jakso.
Noora Karman tunnin mittaiset jaksot vyöryttävät ruutuun kiitettävän monta temppua per jakso.

Aikaisemmin hieman teennäiseltä vaikuttanut mentalisti Noora Karma paljastuu omassa ohjelmassaan huippuesiintyjäksi.

Putouksen puolentoista miljoonan katsojan ohjelmapaikan Maikkarin lauantai-illassa ottaa nyt haltuunsa taikuri Noora Karma, eikä tarvitse olla kummoinenkaan mentalisti, jos ennustaa, että tämäkin ohjelma löytää katsojansa ja aiheuttaa omat kohunsa.

Noora Karmaa on aiemmin nähty televisiossa muiden ohjelmien yhteydessä, kuten kaatamassa poliitikko Ilkka Kanervan Linnan juhlien jatkoilla. Niissä hän on vaikuttanut taitavalta, mutta hieman teennäiseltä ja mahtipontiselta. Omassa ohjelmassaan Karma sen sijaan ui kuin kala vedessä ja paljastuu sekä huippuesiintyjäksi että huipputaikuriksi.

Tai ei kai Karman temppuja oikein voi edes taikuudeksi kutsua. Itse hän kutsuu niitä illuusioiksi. Karman tai Criss Angelin tapaisen mentalistit ovat uuden ajan taikureita, jotka vievät ammatin ihan uusiin sfääreihin.

Ennen vanhaan temppu oli selkeästi temppu ja jälkeenpäin katsoja mietti vain, kuinka se tehtiin. Karman illuusiot ovat kokonaisvaltaisia elämyksiä, jotka tunkeutuvat ihmisen mieleen ja tunteisiin ja jättävät täysin hämmentyneen olon ja joukon isoja kysymyksiä: Mitä ihmettä tapahtui? Oliko se totta? Onko tuolla ihmisellä oikeasti yliluonnollisia kykyjä? Kyseessä on todellakin täysin kansainvälisen tason juttu.

Mentalisti Noora Karman tunnin mittaiset jaksot vyöryttävät ruutuun kiitettävän monta temppua per jakso. Katsoja ehtii tuskin toipua edellisestä yllätyksestä, kun leuka loksahtaa järkytyksestä auki uudelleen. Avausjakson päätempussa Karma yrittää pysäyttää sydämenlyöntinsä ja vierailla tuonpuoleisessa. Emme kerro miten kävi, mutta kerrottakoon se, että tässäkin tempussa toistuu ohjelman ehdoton hyvä puoli: tapahtumat viedään tarpeeksi pitkälle. Hui!

Mentalisti Noora Karma,

MTV3 la klo 20.00

Lue myös:

Noora Karman suhdekriisi: "Tunteet ovat heitelleet jo monta vuotta"

Kohutaikuri Noora Karma: "Kotona haluaisin taikoa vaatteet kaappiin" 

Kotikenttä-uutuussarjassa naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle.

Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) tarttuu herkulliseen aiheiseen: urheilumaailmaan ja sen sukupuolijakoon.

Suomen tapaan myös Norjassa naiset pärjäävät kansainvälisillä jalkapallokentillä miehiä paremmin. Silti miesten jalkapallon arvostus on aivan toista luokkaa.

Kymmenosainen sarja alkaa tilanteessa, jossa mestaruustasolla pelaava miesten jalkapallojoukkue Varg IL jää juuri ennen kauden alkua ilman päävalmentajaa. Naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle. Valmentajan paikkaa havittelee kuitenkin myös ulkomailla pelannut entinen huippupalloilija Michael Ellingsen, joka repii pelihousunsa kuullessaan naisen vieneen paikan.

Alkaa taisto niin pelikentillä kuin pukuhuoneessa siitä, kuka määrää kaapin paikan.

On onni, että Johan Fastingin käsikirjoittamassa Kotikenttä-sarjassa ei ole lähdetty mihinkään lapsekkaaseen sukupuolten sota -asetelmaan, kuten tehtiin suomalaisessa elokuvassa FC Venus (2005). Miesten ja naisten asemaa urheilussa käsitellään ilahduttavan vivahteikkaasti ja mustavalkoisia asetelmia vältellen. Mukana on myös realistisen rosoista huumoria.

Samalla tuodaan esiin pikkukaupungin jalkapallojoukkueen ympärille kerääntynyttä yhteisöllisyyttä, ja sen ikävämpää kääntöpuolta eli nurkkakuntaisuutta.

Lisäksi sarjassa on kiintoisia henkilöhahmoja, joita tulkitsevat taitavat näyttelijät. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja entinen ammattilaisjalkapalloilija John Carew esittää Michael Ellingsenia.

Kotikenttä, Teema & Fem klo 18.30

Varoitus korvamadosta: tämä kappale voi jäädä soimaan päähän!

Pyhimys, eli Mikko Kuoppala, on esittänyt peräkkäisissä Vain elämää -jaksoissa nyt sellaisia versioita muiden kappaleista, että sosiaalinen media on revennyt täysin tulkinnoista. Viime viikolla se oli Mulkut-esitys, tällä viikolla kuultiin Anne Mattilan Perutaan häät -biisin uusi versio. Katso video alla!

 

Anne Mattilan päivänä Pyhimys kutsui lavalle Teflon Brothersin. Pyhimyksen kanssa yhtyeessä ovat räppärit Heikki Kuula ja Voli.

He laittoivat Perutaan häät -hitin sanoitukset uusiksi ja tekivät siitä riemumielisen bilebiisin, josta Annekin näytti olevan innoissaan. Erityisesti uudet sanat iskivät: ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Perutaan häät -kappaletta hehkutettiin Twitterissä heti täysillä. Muun muassa juontaja Sami Kuronen kirjoittaa esityksestä, että ”tiedän mitä laulat ensi kesänä”.

Toisen tviittaajan mukaan ”jätkät heitti ens vuoden kesähitin hyvissä ajoin liikkeelle”:

 

Teflon Brothersin iloinen renkutus kuultiin Anne Mattilan päivän lopuksi. Muun muassa Lauri Ylönen innostui kehumaan ohjelmassa kappaletta ja sen tuomaa fiilistä.

– Tulee ihan eri energia taloon, Lauri sanoi.

Pyhimyksen mukaan Tefloneiden mukanaolo oli selvää alusta saakka.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoi.

 

Monelle televisionkatsojalle Perutaan häät -kappale kruunasi tunteikkaan Anne Mattilan päivän:

”Pyhimys vetää viikosta toiseen huimaa settiä. En ollut kuullutkaan miehestä (Teflon Brothersista kylläkin) ennen tätä kautta, mutta nyt jo iso arvostus.” 

 

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen

 

Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.