Noora Karman tunnin mittaiset jaksot vyöryttävät ruutuun kiitettävän monta temppua per jakso.
Noora Karman tunnin mittaiset jaksot vyöryttävät ruutuun kiitettävän monta temppua per jakso.

Aikaisemmin hieman teennäiseltä vaikuttanut mentalisti Noora Karma paljastuu omassa ohjelmassaan huippuesiintyjäksi.

Putouksen puolentoista miljoonan katsojan ohjelmapaikan Maikkarin lauantai-illassa ottaa nyt haltuunsa taikuri Noora Karma, eikä tarvitse olla kummoinenkaan mentalisti, jos ennustaa, että tämäkin ohjelma löytää katsojansa ja aiheuttaa omat kohunsa.

Noora Karmaa on aiemmin nähty televisiossa muiden ohjelmien yhteydessä, kuten kaatamassa poliitikko Ilkka Kanervan Linnan juhlien jatkoilla. Niissä hän on vaikuttanut taitavalta, mutta hieman teennäiseltä ja mahtipontiselta. Omassa ohjelmassaan Karma sen sijaan ui kuin kala vedessä ja paljastuu sekä huippuesiintyjäksi että huipputaikuriksi.

Tai ei kai Karman temppuja oikein voi edes taikuudeksi kutsua. Itse hän kutsuu niitä illuusioiksi. Karman tai Criss Angelin tapaisen mentalistit ovat uuden ajan taikureita, jotka vievät ammatin ihan uusiin sfääreihin.

Ennen vanhaan temppu oli selkeästi temppu ja jälkeenpäin katsoja mietti vain, kuinka se tehtiin. Karman illuusiot ovat kokonaisvaltaisia elämyksiä, jotka tunkeutuvat ihmisen mieleen ja tunteisiin ja jättävät täysin hämmentyneen olon ja joukon isoja kysymyksiä: Mitä ihmettä tapahtui? Oliko se totta? Onko tuolla ihmisellä oikeasti yliluonnollisia kykyjä? Kyseessä on todellakin täysin kansainvälisen tason juttu.

Mentalisti Noora Karman tunnin mittaiset jaksot vyöryttävät ruutuun kiitettävän monta temppua per jakso. Katsoja ehtii tuskin toipua edellisestä yllätyksestä, kun leuka loksahtaa järkytyksestä auki uudelleen. Avausjakson päätempussa Karma yrittää pysäyttää sydämenlyöntinsä ja vierailla tuonpuoleisessa. Emme kerro miten kävi, mutta kerrottakoon se, että tässäkin tempussa toistuu ohjelman ehdoton hyvä puoli: tapahtumat viedään tarpeeksi pitkälle. Hui!

Mentalisti Noora Karma,

MTV3 la klo 20.00

Lue myös:

Noora Karman suhdekriisi: "Tunteet ovat heitelleet jo monta vuotta"

Kohutaikuri Noora Karma: "Kotona haluaisin taikoa vaatteet kaappiin" 

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30

Hjallis Harkimo saa illan uudessa keskusteluohjelmassa viereensä poikansa Joelin. 

IS TV-LEHTI: Liikemies ja kansanedustaja Hjallis Harkimo on jo tuttu näky tv:n keskusteluohjelman vetäjänä, mutta nyt hän saa aisaparikseen poikansa Joel Harkimon.

Uudessa Harkimot -talk show’ssa he jututtavat kotimaisia eturivin tähtiä ja heidän perheenjäseniään.

– Idea ohjelmaan lähti siitä, että olen tehnyt keskusteluohjelmaa monta vuotta yksin ja halusin tehdä jotain uutta. Olemme aina olleet Joelin kanssa läheisiä, ja nyt saamme ennen kaikkea olla enemmän yhdessä. Se on hienoa, Hjallis sanoo.

”En halua olla joku ylimääräinen osa isän vanhaa ohjelmaa.”

Isänsä jalanjäljissä politiikkaan ja liike-elämään siirtynyt Joel ei ollut aluksi varma, haluaako hän lähteä vetämään keskusteluohjelmaa.

– Aluksi ajattelin, ettei talkshow ole minun juttuni, koska en halua olla joku ylimääräinen osa isän vanhaa ohjelmaa enkä ole kiinnostunut julkisuudesta. Mutta ajattelen tämän huikeana kokemuksena, koska olen tosi kiinnostunut ihmisistä.

Kussakin jaksossa yksi julkisuudesta tuttu henkilö ja tämän lapsi tai vanhempi tapaa Harkimot.

Aloitusjaksossa nähdään vaikeasta isä-poika -suhteestaan avautuvat Joonas ja Vesa-Matti Loiri.

Keskusteluiden ydin muodostuu vieraiden elämän tähtihetkistä ja kipukohdista, joiden kautta myös Harkimot avautuvat syvällisemmin omasta isä-poika-suhteestaan.

– En koe olevani haastattelija, vaan keskustelija. Reflektoin vieraiden ajatuksia myös omiin vanhempiini ja lapsuuteeni, Joel sanoo.

Hjallis uskoo, että hän on pystynyt antamaan myös omalla toiminnallaan opastusta tv-työhön.

– Joel tykkää tehdä kanssani juttuja, ja toivon tietysti, että hän myös oppii minulta jotain asioita. Mutta Joel saa tehdä ohjelmassa kyllä ihan kaikkea, mikä häntä huvittaa.

”Paljon olen oppinut, sillä olen seurannut tarkkaan, mitä isä touhuaa. Isä on tekijämies.”

Joel sanoo oppineensa isältään etenkin periksiantamattomuutta.

– Paljon olen oppinut, sillä olen seurannut tarkkaan, mitä isä touhuaa. Olen aina arvostanut hänen päättäväisyyttään. Isä on tekijämies.

Isä ja poika ovat luonteeltaan melko erilaisia.

– Se on hyväkin asia, sillä täydennämme toisiamme. Isä on välillä vilkas kuumakalle, itse olen vähän iisimpi. Olen myös se, joka saa ensimmäisenä kuulla, jos joku asia ei ole mennyt hyvin.

Tulevissa jaksoissa tavataan myös Jutta Gustafsberg ja tytärpuoli Camilla Jussila, jääkiekkoilijalegenda Kimmo Timonen ja äiti Marja-Liisa, Hjalliksen pikkuveli Roy Harkimo ja tytär Amanda.

Harkimot, TV5 su klo 21.00