Latela palaa ruutuun. Ensimmäisessä jaksossa latelalaiset rakentavat auton "Piiperin" fanilahjoja varten.

Latelan Huttusen kotona soi puhelin.

Yleisradiosta soitetaan. Justin Bieber on tulossa Suomeen ja tapaa fanejaan ennen konserttia järjestettävässä tilaisuudessa. Odotettavissa on, että fanit kantavat Justinille kuutiokaupalla lahjoja, kuten pehmoleluja, piirustuksia, suklaarasioita ja mitä nyt teini-ikäiset fanit idolilleen kantavatkaan (varmaan muutamat alushousutkin).

Ylessä on keksitty, että oiva paikka säilöä lahjat tapaamisen ajaksi on eräs Latelan jengin tuunaama avolava-auto. Auto on kuitenkin jo ehditty myydä eteenpäin, joten nuoret ja vanhat latelalaiset saavat yhteistehtäväkseen rakentaa "Piiperille" uusi auto.

Tästä alkaa huippuhauskan Latelan uudet jaksot. Niiden aluksi kuullaan, että päähenkilöksi noussut Huttunen on saanut piparia ja on päästänyt sen verran tuiman luodin, että kihlattu Jarona on raskaana.

Tämä sarja on edelleen ihan ykkönen!

Latela, TV2 klo 19.30

Lue myös:

Pitäisikö Justin Bieber karkottaa Suomeen?

Etkö pysy enää Justin Bieberin perässä? Lue kootut kohut

Muistatko tuoreen kohun Valkoisen talon lehdistöillalliselta? Netflixillä starttaa sunnuntaina Michelle Wolfin ikioma talk show -sarjansa The Break with Michelle Wolf. 

IS TV-LEHTI: Koomikko Michelle Wolf on monen mielestä juuri nyt eräs rohkeimmista naisista maailmassa. Hymyssä suin hän vastikään ryöpytti Valkoisen talon lehdistöillallisella kaikki tärkeilijät presidentti Donald Trumpia ja tämän edustajaa, Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sarah Sandersia, myöten.

Wolfille julkinen pilkka oli luontevaa – koska se oli osa hänen stand up -rooliaan. Moni illan vieraista ei kuitenkaan osannut odottaa näin suurta suorasanaisuutta. Wolf muun muassa syytti Sandersia suoraan valehtelijaksi. 

Michelle Wolf on yksi nousevista ja nasevista naispuolisista koomikoista, jotka ovat alkaneet napata stand up -valtikoita ja talk show -juontoja miesten käsistä. Netflixillä starttaa sunnuntaina hänen ikioma talk show -sarjansa The Break with Michelle Wolf

32-vuotias Wolf on toiminut käsikirjoittajana The Daily Show -ohjelmissa ja esiintynyt omassa web-sarjassa. Lääketieteelliseen aikonut atleetti tuli ystäviensä kannustamana hakeneeksi stand up -kurssille. Hänen ensimmäinen tv-esiintymisensä oli vuonna 2014 Late Night with Seth Meyers -ohjelmassa.

Wolfin tavaramerkki on suora, rehellinen, jopa julma puhe. Myös Valkoisessa talossa tykitettiin pelkkiä totuuksia. 

Trump kommentoi jälkeenpäin tapahtunutta Twitterissä kuvaamalla Wolfia ”ruokottomaksi” ja koko iltaa ”nöyryytykseksi kaikille”.

Juuri siksi hymyjä hyytyi: vitsien varjollakin moni esiin otettu teema oli vakava. Esitys alkoi viittauksella skandaaliin, jossa Trumpin asianajaja maksoi pornotähti Stormy Danielsille 130 000 dollaria vaikenemisesta Trumpin ja Danielsin tapaamisesta. 

Valkoisen talon dramaattisilla illallisilla Donald Trump ei ollut itse edustamassa, mutta Wolfin naljailu kiiri hänenkin korviinsa. Trump kommentoi jälkeenpäin tapahtunutta Twitterissä kuvaamalla Wolfia ”ruokottomaksi” ja koko iltaa ”nöyryytykseksi kaikille”. Illallisen kohtaloa tulevaisuudessa harkitaan parhaillaan.

Michelle itse tyrmäsi kritiikin, kertoi sanovansa mielellään kaiken saman uudestaankin ja vitsaili kuulijoiden nauttineen jokaisesta sanasta. Hän on varoittanut, että mikäli joku inhosi illallisshow’ta, hän tulee taatusti inhoamaan myös uutta sarjaa.

Michelleä kehutaan muun muassa tuoreudesta ja omaperäisyydestä: hän ammentaa vauhdikkaasti vitsin aiheita myös muualta kuin päivittäisten uutisten pääotsikoista. Toinen näkökulma on jo mainittu rohkeus. 

Uudessa show’ssaan Wolf aikoo simppelisti olla hauska. ”Luvassa ei ole saarnausta eikä politiikkaa – paitsi jos se huvittaa!”

Netflix, The Break with Michelle Wolf

Aineenopettaja Riina Solja joutui käyttämään oljenkorsia vain kahdessa Haluatko miljonääriksi -visan kysymyksessä.

Haluatko miljonääriksi -ohjelman kolmannen kauden viimeinen jakso huipentui lohjalaisen Riina Soljan 60 000 euron arvoiseen suoritukseen. 31-vuotias aineenopettaja nappasi laajalla yleissivistyksellään koko kauden isoimman potin.

60 000 euron arvoisessa kysymyksessä piti tietää, mikä perinne liittyy kiinteästi Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konsertin Radetzky-marssiin. Riinalle kysymys oli helppo.

– Täs on yks tämmönen uuden vuoden perinne, mikä itellä on. Tekis mieli sanoa, et voidaaks me hyräillä ja taputtaa tässä mukana, mitä ne tekee aina siellä Wienissä, Riina iloitsi juontaja Jaajo Linnonmaalle ennen voitokasta vastaustaan.

Tällaisilla kysymyksillä ja vastauksilla Riina sai pottinsa. Vain 10 000 euron kysymyksestä hänellä ei ollut aavistustakaan. 

Olisitko itse pärjännyt yhtä hyvin? Oikeat vastaukset kysymyksiin löytyvät jutun lopusta.

100 euroa

1. Mistä roolistaan näyttelijä Carrie Fisher muistetaan ylivoimaisesti parhaiten?
a) Prinsessa Leia
b) Prinsessa Paukku
c) Prinsessa Tuhnu
d) Prinsessa Pieru

300 euroa

Riina käytti 50:50-oljenkortensa jo toisessa kysymyksessä.

2. Mikä seuraavista valtioista on pinta-alaltaan kaikkein suurin?
a) Chile
b) Kenia
c) Intia
d) Kanada

500 euroa

3. Missä tv-sarjassa seurattiin mafiaperheen elämää New Jerseyssä?
a) Greyn anatomia
b) House
c) West Wing
d) Sopranos

700 euroa

4. Popedan Kersantti Karoliina -hitistäkin hänet voi muistaa eli kenestä tuli Suomen ensimmänen naispuolustusministeri 1990?
a) Riitta Uosukainen
b) Hannele Pokka
c) Elisabeth Rehn
d) Anneli Taina

1 000 euroa

5. Missä osassa Suomea sijaitsee yksi maamme suurimmista järvistä Inarijärvi?
a) Ahvenanmaalla
b) Hämeessä
c) Lapissa
d) Savossa

2 000 euroa

6. Kenen kanssa Adolf Hitler avioitui ennen kuolemaansa?
a) Eva Braun
b) Margaretha Zelle
c) Magdalene Dietrich
d) Eva Perón

3 000 euroa

7. Mikä on supernova?
a) Tähden räjähdys
b) Makea jälkiruoka
c) Jyrkkä vesiputous
d) Juutalainen päähine

5 000 euroa

8. Mikä on Bulgarian pääkaupunki?
a) Victoria
b) Alexandra
c) Sofia
d) Estelle

7 000 euroa

9. Millainen olento Edward Cullen on suositussa Twilight-elokuvasarjassa?
a) Etsivä
b) Pastori
c) Päätön ratsumies
d) Vampyyri

10 000 euroa

10 000 euron kysymyksessä Riina käytti kilauta kaverille -oljenkorren ja soitti enolleen Olaville. Eno ei lähtenyt arvailemaan, joten Riina joutui kysymään oikeaa vastausta vielä yleisöltä.

10. Missä talvikisoissa Suomen jääkiekkomaajoukkue sai ensimmäisen olympiamitalin?
a) Innsbruckissa 1972
b) Lake Placidissa 1980
c) Calgaryssa 1988
d) Naganossa 1998

15 000 euroa

11. Minkä yhtyeen kappaleiden säveltäjänä ja perustajajäsenenä Kerkko Koskinen on tullut tunnetuksi?
a) Apocalyptica
b) Mamba
c) Ultra Bra
d) JVG

30 000 euroa

12. Mikä eläin on kuhankeittäjä?
a) Kovakuoriainen
b) Lintu
c) Kala
d) Päiväperhonen

60 000 euroa

13. Mikä perinne liittyy kiinteästi Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konsertin Radetzky-marssiin?
a) Yleisö laulaa mukana
b) Yleisö taputtaa mukana
c) Yleisö viheltää mukana
d) Yleisö poistuu marssin aikana

Ohjelmassa nähtiin myös 200 000 euron kysymys, jolla olisi voinut voittaa historian suurimman tietovisavoiton Suomessa. Siinä kysyttiin, minkä ikäinen Edvard VI oli, kun hänet kruunattiin Englannin kuninkaaksi.

Riina olisi sanonut 7-vuotias, mutta jätti kilpailun kesken, koska ei ollut varma vastauksestaan. Hyvä niin, sillä oikea vastaus on 9-vuotias.

Me Naiset kuuluu ohjelmaa esittävän Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin.

Oikeat vastaukset: 1a, 2d, 3d, 4c, 5c, 6a, 7a, 8c, 9d, 10c, 11c, 12b, 13b