Katariina Sourin taidegallerian edusta muuttuu Marian kädestä kaupunkikeitaaksi. Taideaiheinen pienpuutarha syntyy vanhasta ikkunankehikosta, taulunkehyksistä sekä Katariinan tekemästä mosaiikkikeinuhevosesta. Illalla vietetään puutarhajuhlat Katan ystävien kanssa.
Katariina Sourin taidegallerian edusta muuttuu Marian kädestä kaupunkikeitaaksi. Taideaiheinen pienpuutarha syntyy vanhasta ikkunankehikosta, taulunkehyksistä sekä Katariinan tekemästä mosaiikkikeinuhevosesta. Illalla vietetään puutarhajuhlat Katan ystävien kanssa.

Maikkarilla alkaa kaksi uutta lifestyle-sarjaa, ensin laitetaan ihanaa ruokaa ja sitten suloisia pikkupuutarhoja.

Maikkarilla starttaa illalla kaksi uutta lifestyle-sarjaa.

1. Upouudessa kesäsarjassa Tanssii tähtien kanssa -kokki Harri Syrjänen tekee juuri sitä, mitä sarjan nimikin lupaa eli saaristoruokaa. Syrjänen veneilee pitkin uskomattoman kaunista Turun saaristoa ja pysähtyy syömään paikallisten valmistamia herkkuja.

Kunkin jakson jälkimmäisellä puoliskolla hän kokkaa itse paikallisista raaka-aineista. Sarja käy saariston matkailumainoksesta, mutta muuten anti on eniten suunnattu kokkauksesta tosissaan kiinnostuneille. Tai Syrjäsestä.

Saaristoruokaa, MTV3 ti klo 20.05


2. Iholla-sarjasta tuttu arkkitehti Maria Nordin ottaa istutuslapion kauniiseen käteen uudessa puutarhasarjassa, jossa on oivallinen idea. Tällä kertaa muutostöihin ei nimittäin tarvita kaivinkonetta eivätkä pihat ole sellaisia hehtaaripeltoja, joista kaupungeissa asuvat tavikset voivat vain haaveilla.

Nyt mennään parvekkeille, terasseille ja pikkupihoille ja suunnitelmat toteutetaan yhden päivän aikana. Oikeita, ihania vinkkejä niille, joiden tekisi mieli kauniita istutuksia, mutta tilaa ei ole tai viherpeukalo on keskellä kämmentä. Ensimmäisessä jaksossa kunnostetaan Katariina Sourin taidegallerian edusta.

Keidas, MTV3 ti klo 20.30

Lue myös:

Reino ja Maria Nordin: "Meillä on järjettömän hyvä seksielämä"

Harri Syrjänen: "Perhe ja hyvä elämä ovat menestystä tärkeämpiä"

Uudessa Tanja ja kuuro Eurooppa -matkailusarjassa puhuttuja juontoja kuullaan vain vähän. – Toivoisin ohjelman avartavan katsojien ajatuksia viittomakielestä ja viittomakielisistä, Tanja Honkanen sanoo.

IS TV-LEHTI:  Sauna, luonto ja ruispalat – niitä Tanja Honkasella, 34, on usein ikävä. Uuden Tanja ja kuuro Eurooppa -matkailusarjan juontaja on kokenut reissaaja, joka ehtii pistäytyä Suomessa vain silloin tällöin. Alun perin Joensuusta kotoisin oleva Honkanen on asunut viimeiset kymmenisen vuotta Tukholmassa.

– Muutin Tukholmaan työn perässä ja kokeillakseni, millaista olisi asua vuosi Tukholmassa. Vuosi kuitenkin venyi jo 11:ksi. Parasta tässä kaupungissa on monikulttuurisuus ja monipuolisuus, hän kertoo.

Sarjassa Honkanen suuntaa pidemmälle Eurooppaan. Iloisen juontajan mukana katsoja pääsee Pariisin kaduille, Münchenin Oktoberfesteille, Balkanin vuoristoille ja Pohjois-Espanjan rannikoille.

Ohjelman erityispiirre on sen viittomakielisyys: puhuttuja juontoja kuullaan vain vähän.

– Yle halusi 2015 ohjelmistoonsa lisää viittomakielistä ohjelmaa. Salla Fagerströmin ja Päivi Väntösen ideoima Jarkko ja kuuro Amerikka voitti ideakilpailun. Yleisön pyynnöstä tehtiin uusi kausi.

”Ei ole itsestään selvää, että kuurot lapset tietäisivät pystyvänsä mihin vain.”

Viime kesän ja syksyn aikana kuvatussa sarjassa Honkanen laittaa myös itseään likoon muun muassa kokeilemalla kammoamaansa surffausta. Hän haluaa esimerkillään rohkaista erityisesti nuoremman sukupolven kuuroja.

– Ei ole itsestään selvää, että kuurot lapset tietäisivät pystyvänsä mihin vain. Usein ympäristöstä tulee heille signaali, että kuurous on este – vaikka todellisuudessa näin ei ole.

Ohjelmasta voivat silti inspiroitua kaikenlaiset katsojat.

– Toivoisin ohjelman avartavan katsojien ajatuksia viittomakielestä ja viittomakielisistä. Suurin este on yleensä korvien välissä, ei korvissa. Sanotaan, että ainoat rajoitteet asetat itsellesi vain sinä itse.

”Intiassa kuurot luokitellaan usein yhteiskunnan pohjasakaksi ja opettajat syrjivät ja haukkuvat oppilaitaan tyhmiksi.”

Sarjassaan Honkanen matkustaa vain Euroopassa, mutta omilla reissuillaan hän on kierrellyt kauempanakin. Suosikkikohteekseen hän sanoo Intian, josta palasi äskettäin.

– Olen käynyt siellä jo neljä kertaa ja palaan vielä. Myös New York on minulle rakas kaupunki, jossa haluan käydä yhä uudelleen.

Matkoillaan Honkanen on saanut hyvän käsityksen kuurojen elämästä eri maissa.

– Monet asiat Suomessa, esimeriksi tulkkipalvelu, ovat selvästi edellä muita maita Euroopassa ja eri mantereillakin. Intiassa kuurot luokitellaan usein yhteiskunnan pohjasakaksi ja opettajat syrjivät ja haukkuvat oppilaitaan tyhmiksi. Todellisuudessa opettajat eivät osaa opettaa heitä kuten kuuroja kuuluisi.

Tämä on monen maan ongelma.

– Kun oivaltaa, että paras opetus toimii lasten tarpeiden mukaan, omalla äidinkielellä eli viittomakielellä, niin tajuaa, että kuurous ei ole mikään este, Honkanen sanoo.

 Tanja ja kuuro Eurooppa: Eurooppa kutsuu!, TV1 klo 20.00

The Affair -sarjan neljännellä tuotantokaudella voi parhaimmillaan selvitä, mitä Alisonille tapahtui ennen kuin hän päätti kertoa totuuden Scottyn kuolemasta.

Yhdysvaltalainen draamasarja The Affair jatkuu tänään neljännen tuotantokauden merkeissä. Ensimmäinen jakso on nähtävillä HBO:lla.

Pettämisestä, sen syistä ja seurauksista kertovan sarjan uudella tuotantokaudella keskitytäänkin tutun nelikon, eli Noah Sollowayn (Dominic West), Alison Lockhartin (Ruth Wilson), Helen Sollowayn (Maura Tierney) ja Cole Lockhartin (Joshua Jackson), ihmissuhdekuvioihin, jotka ovat tulehtuneemmat kuin koskaan aiemmin.

Aiemmilla tuotantokausilla on jo nähty, kuinka hahmot vieraantuvat toisistaan yhä enemmän ja enemmän. Neljännellä tuotantokaudella ollaan siinä pisteessä, että kaikilla päähenkilöillä on jo uudet suhteet muiden ihmisten kanssa.

Ensimmäisellä tuotantokaudella käytiin läpi pettämistä kaikista mahdollisista näkökulmista. Toisella tuotantokaudella keskityttiin arjen epäilyksiin ja erikoiseen murhamysteeriin. Kolmannella kaudella jännitettiin, miten Alisonin ja Noahin tarinan käy sekä sitä, miten esimerkiksi Noahin suhde Julietteen (Irène Jacob) etenee.

Entä mitä uudelta kaudelta sopii odottaa? Ainakin näitä asioita:

  1. Hankalia ihmissuhdekoukeroita. Voivatko ne mennä vielä monimutkaisemmiksi? No ihan varmasti voivat!
  2. Epätoivoisia yrityksiä päästä eroon menneisyyden tapahtumista. Ja kuten voimme kuvitella, siinä on vaikea onnistua. Esimerkiksi Colen tarve saada lisää tietoja omasta isästä herää, kun tämän isän tunteva nainen Nan Perino (Amy Irving) astuu kuvioihin.
  3. Tietoja siitä, mitä Alisonille tapahtui ennen kuin hän päätti kertoa totuuden Scottyn (Colin Donnell) kuolemasta. Sarjassa nähty pitempi aikahyppäys jätti paljon kysymyksiä liittyen Alisoniin ja Scottyn kuolemaan. Ehkä niihin uskaltaa jo odottaa vastauksia?

Uusi jakso ilmestyy HBO:lle joka maanantai.