Pääosaa esittää Sopranos-sarjasta ja Bruce Springsteenin bändistä tuttu Steven van Zandt eli Little Steven.

Amerikkalais-norjalaisena yhteistyönä syntyneen mainion Lilyhammer-sarjan ensimmäinen kausi on nyt mahdollista nähdä uusintana Femmalla. Kahdeksan vanhan jakson jälkeen on lupa toivoa ruutuun myös sarjan kakkoskautta, joka kuvattiin viime vuoden alkupuolella.

Lilyhammer kertoo entisestä mafiososta Frank Taglianosta, joka todistaa oikeudenkäynnissä entisiä rikostovereitaan vastaan ja joutuu lähtemään pakosalle. FBI sijoittaa hänet hyvinkin turvalliseen paikkaan, norjalaiseen Lillehammerin pikkukaupunkiin.

Norjalainen arki ei ole aivan sellaista kuin Frank oletti, mutta ammattimiehenä hän pistää nopeasti rikospuuhat käyntiin apunaan paikallinen entinen mäkihyppääjä. Frankia esittää Sopranos-sarjasta ja Bruce Springsteenin bändistä tuttu Steven van Zandt eli Little Steven.

Sarja keräsi toisessa kotimaassaan Norjassa kaikkien aikojen katsojaluvut, ja se on ollut suosittu myös nettipalvelu Netflixissä.

Lilyhammer,

Fem ti klo 22.02


Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?

Suomi 100 -juhlavuosi on hyvä syy gaalojen järjestelyyn. Tänä iltana palkitaan kulttuuriväkeä.

Tänään nähtävä Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja. Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina. Mukana ovat myös muun muassa sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. 

Vuosisadan Kulttuurigaala, Yle TV1 klo klo 21.00