Kutosen uudet lauantaisarjat eivät ole taidetta eivätkä jätä pysyvää jälkeä sieluun ja muistiin. Sen sijaan hupia niistä saattaa saada irti sekä tahallista että tahatonta. Ja – onhan molempien pääosassa kovia mimmejä.

Cleaners-sarja kertoo kahdesta naispuolisesta ammattitappajasta, Veronicasta ja Roxysta (Emmanuelle Chriqui ja Emily Osmant), joilla on tiukat vaatteet, isot pyssyt ja enemmän munaa kuin yhdelläkään miehellä. Heitä työllistää tappamisiin, kidnappauksiin ja muihin rikoksiin erikoistunut firma, jonka johtajaa kaikki kutsuvat Motheriksi. Hän on myös oikeasti Roxyn äiti. Sarjan alkajaiksiksi tytsyjen uusin keikka menee sillä lailla pieleen, että pian heitä jahtaavat pahat mielessä sekä sitkeä FBI-agentti että Mother itse. Alunperin kuusiosainen nettisarja on poikinut myös toisen kauden.

Kohtalokkaat kaunottaret on vielä Cleanersiakin hassumpi tapaus. Sarjan alkuperäinen nimi on Femme Fatales ja sitä on ollut tuottamassa samanniminen jenkkiläinen eroottinen julkaisu, eräänlainen näyttelijöihin erikoistunut pin up -lehti.

Sarjaa on tehty kaksi 13 jakson kautta. Jokainen jakso on oma tarinansa, mutta päähenkilöt saattavat piipahtaa sivuhenkilöinä toistensa jaksoissa. Sarja on melko omituinen sekoitus ihan kelvollista, vähän tarantinomaisella twistillä tehtyä juonta ja roisiudeltaan vaihtelevaa pehmopornoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensimmäinen jakso sijoutuu naisvankilaan, joka kertonee jo paljon. Päähenkilönä on aina vahva ja neuvokas nainen, jonka vahvuus ja neuvokkuus kasvavat sitä mukaa, kun vaatteet vähenevät. Sisäinen feministi ei oikein tiedä, pitäisikö tästä naiskuvasta olla iloinen vai ihan helvetin vihainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kenelle näitä pläjäyksiä voisi suositella? Ainakin miehille ja ehkä myös kaikille niille, joille pulp fiction eli kuttisuosioon noussut kioskikirjallisuus on sydäntä lähellä.

Cleaners, Kutonen LA 2.8. klo 22.00

Kohtalokkaat kaunottaret, Kutonen LA 2.8. klo 22.30

Sisältö jatkuu mainoksen alla