Kutosen uudet lauantaisarjat eivät ole taidetta eivätkä jätä pysyvää jälkeä sieluun ja muistiin. Sen sijaan hupia niistä saattaa saada irti sekä tahallista että tahatonta. Ja – onhan molempien pääosassa kovia mimmejä.

Cleaners-sarja kertoo kahdesta naispuolisesta ammattitappajasta, Veronicasta ja Roxysta (Emmanuelle Chriqui ja Emily Osmant), joilla on tiukat vaatteet, isot pyssyt ja enemmän munaa kuin yhdelläkään miehellä. Heitä työllistää tappamisiin, kidnappauksiin ja muihin rikoksiin erikoistunut firma, jonka johtajaa kaikki kutsuvat Motheriksi. Hän on myös oikeasti Roxyn äiti. Sarjan alkajaiksiksi tytsyjen uusin keikka menee sillä lailla pieleen, että pian heitä jahtaavat pahat mielessä sekä sitkeä FBI-agentti että Mother itse. Alunperin kuusiosainen nettisarja on poikinut myös toisen kauden.

Kohtalokkaat kaunottaret on vielä Cleanersiakin hassumpi tapaus. Sarjan alkuperäinen nimi on Femme Fatales ja sitä on ollut tuottamassa samanniminen jenkkiläinen eroottinen julkaisu, eräänlainen näyttelijöihin erikoistunut pin up -lehti.

Sarjaa on tehty kaksi 13 jakson kautta. Jokainen jakso on oma tarinansa, mutta päähenkilöt saattavat piipahtaa sivuhenkilöinä toistensa jaksoissa. Sarja on melko omituinen sekoitus ihan kelvollista, vähän tarantinomaisella twistillä tehtyä juonta ja roisiudeltaan vaihtelevaa pehmopornoa.

Ensimmäinen jakso sijoutuu naisvankilaan, joka kertonee jo paljon. Päähenkilönä on aina vahva ja neuvokas nainen, jonka vahvuus ja neuvokkuus kasvavat sitä mukaa, kun vaatteet vähenevät. Sisäinen feministi ei oikein tiedä, pitäisikö tästä naiskuvasta olla iloinen vai ihan helvetin vihainen.

Kenelle näitä pläjäyksiä voisi suositella? Ainakin miehille ja ehkä myös kaikille niille, joille pulp fiction eli kuttisuosioon noussut kioskikirjallisuus on sydäntä lähellä.

Cleaners, Kutonen LA 2.8. klo 22.00

Kohtalokkaat kaunottaret, Kutonen LA 2.8. klo 22.30

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Uusissa jaksoissa juontaja Sofia Rågenklint saa vetoavukseen koomikko Anders ”Ankka” Johanssonin.

IS TV-LEHTI:  Eläinmaailman moninaisuutta tarkasteleva ruotsalainen tietopaketti Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa (Djursjukhuset, 1997–) jatkuu keväällä 2016 valmistunein jaksoin. Visuaalisestikin runsas sarja tutustuu eläinlääkärien työn monipuolisuuteen sekä Ruotsissa että kauempana. Tämän kauden eksoottinen kohde on eteläinen Afrikka.

Uusissa jaksoissa juontaja Sofia Rågenklint saa vetoavukseen koomikko Anders ”Ankka” Johanssonin, joka juontaa sarjaa vuoden 2008 jaksoista tutulla hurtilla huumorilla, mutta asiaa unohtamatta.

On hellyttävää huomata, että lemmikeistä pidetään hyvää huolta.

Itsensä täysillä likoon pistävä Ankka vetää jokaisessa jaksossa toistuvia osuuksia. Ankan kalat -osiossa hän sukeltelee vaarallisten evällisten keskellä. Nordens Ark -eläintarhassa hän oppii, kuinka harvinaisia eläimiä suojellaan. Ankan kissa & koira -pätkässä hän ottaa selvää, miksi hänen omat lemmikkinsä käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Viikon Ankassa hän ottaa lyhyesti esille jonkin mielenkiintoisen eläinknopin.

Ensimmäisessä jaksossa Ankka ottaa lisäksi selvää hevosten dopingtesteistä. Rågenklint puolestaan seuraa Namibiassa, kuinka gebardeja palautetaan takaisin luontoon. Ruotsissa hän tutustuu häntäänsä kipuilevaan kissaan ja syöpää sairastavaan mäyräkoiraan.

Näissä kohtauksissa on hellyttävää huomata, että lemmikeistä pidetään hyvää huolta.

Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa, TV2 pe klo 16.00