Rajan ensimmäisessä jaksossa kokonaisuus jää hajanaiseksi eivätkä kirjan selkeät, yhteiset teemat nouse tarpeeksi vahvoiksi.

TV1:n Kotikatsomon kevään odotetuimpia ohjelmia on Riikka Pulkkisen romaaniin Raja perustuva kolmiosainen sarja.

Sen keskenään ristiävissä tarinoissa on neljä varsinaista päähenkilöä: Kirjallisuuden professori Anja on luvannut alzheimeria sairastavalle miehelleen tappaa tämän, kun miehen muisti ei enää pelaa. Nyt olisi tullut aika lunastaa lupaus.

Anjan siskon teini-ikäinen tytär Mari potee samaan aikaan pahaa angstia ja kovaa elämännälkää ja on altis ylilyönneille. Hän rakastuu äidinkielenopettajaansa Julianiin, joka ei voi olla vastaamatta tunteisiin. Julianin kuusivuotias tytär Anni puolestaan näkee ja vaistoaa enemmän kuin ehkä pitäisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rajan ensimmäisessä jaksossa jokaisen tarina toimii itsekseen, mutta kokonaisuus jää vielä hajanaiseksi eivätkä kirjan selkeät, yhteiset teemat nouse tarpeeksi vahvoiksi. Sarja ei myöskään yllätä millään lailla: Raja on visuaalisuudeltaan, musiikiltaan ja tunnelmaltaan niin leimallisesti kotikatsomomainen, että sen tuntee nähneensä ennenkin moneen kertaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raja,

TV1 su klo 21.05

Lue myös:

Riikka Pulkkinen: "Ruoka on ollut minullekin vihollinen"

Antti Luusuaniemi: "On maailman ihaninta olla isä"

Sisältö jatkuu mainoksen alla