Heikki Lampela ja Danita Westphal. Kanava on etukäteen mainostanut, että Tavallista elämää -ohjelmassa seurataan, miten Heikki Lampela löytää uuden rakkauden hoitaessaan valtakunnan puhutuinta oikeusjuttua Timo Räty vs. Hilkka Ahde.
Heikki Lampela ja Danita Westphal. Kanava on etukäteen mainostanut, että Tavallista elämää -ohjelmassa seurataan, miten Heikki Lampela löytää uuden rakkauden hoitaessaan valtakunnan puhutuinta oikeusjuttua Timo Räty vs. Hilkka Ahde.

TV5:n uutuussarja Tavallista elämää on eräänlainen julkkisten Iholla. Heikki Lampela oli etukäteen tylsin hahmo, mutta yhtäkkiä hänestä tulikin se, jota odottaa ehdottomasti eniten.

TV5:n uutuussarja Tavallista elämää on eräänlainen julkkisten Iholla. Siinä seurataan kuuden suomalaisen julkisuudesta tutun ihmisen arkea ja juhlaa paljolti heidän itsensä kuvaamina. Videopäiväkirjaa siis luvassa.

Mukana sarjassa ovat asianajaja Heikki Lampela, malli ja vaatekauppias Susanna Penttilä, fitness-aviopari Niko Nousiainen ja Sofia Ruusila sekä 69 Eyes -bändin jäsenet Jussi 69 ja Jyrki 69.

Kun osallistujasakki ensi kertaa julkaistiin, se ei tehnyt suurtakaan vaikutusta. Lampelasta kukaan ei tiennyt mitään, Penttilästä taas Viidakon tähtösten ja monen muun ohjelman jäljiltä liikaakin. Nousiainen on nähty BB-talossa kahdellakin kaudella, ja hänen vaimonsa oli tuttu lähinnä toisten ihmisten ulkomuotoa arvostelleena kuntosaliasiakkaana. Rokkarit ovat kiinnostavia, mutta kaksi samasta bändistä? Miksi?

Me Naisten taannoinen haastattelu Lampelasta muutti asetelmat. Etukäteen tylsimmästä hahmosta tuli se, jota nyt odottaa ehdottomasti eniten. Sarjan ensimmäinen jakso on eräänlainen pitkä mainos, hajanainen kokoelma, josta ei vielä saa kummoistakaan kuvaa tulevasta, mutta Lampelaan kohdistuvat odotukset se ehtii jo lunastaa. Kyseessä on todellakin jännä tyyppi, ja myös hänen tuore naisystävänsä Danita Westphal herättää varmasti tunteita ja keskustelua.

Hullummalta eivät vaikuta itse asiassa muutkaan päähenkilöt. Susanna Penttilä ei salaile suhdettaan 23-vuotiaaseen poikaystäväänsä Ronnie Roosiin, ja Nikon ja Sofian arki on itsensä rääkkäämistä ja kuria. Sori vaan kuntoilevat rokkikukot, esittelyjakson perusteella te olette joukon tylsimmät.

Tavallista elämää,

TV5 ma klo 19.00

Lue myös:

Heikki Lampela: "Naisesta pitää löytyä enkelin ominaisuuksia"

Tiesitkö tätä Suomen tunnetuimmasta rikosasianajajasta?

Susanna Penttilä ja Ronnie Roos: "Ikäeromme hiertää keski-ikäisiä miehiä"

Jussi69 Tavistestissä

Mia Suszko nousi semifinaalin onnistujaksi, mutta kuka kruunataan uudeksi The Voice of Finlandiksi?

IS TV-LEHTI: Tänään selviää, kuka on The Voice of Finland 2018. Onko hän Fiona Krüger, 16, Jerkka Virtanen, 36, Mia Suszko, 25, vai Wanqiu Long, 31? Kaikilla neljällä on vahvuutensa.

Nuori Fiona esitti viime viikon semifinaalissa koskettavan kappaleen Oothan tässä vielä huomenna. Anna Puun tiimin herkkä-ääninen laulaja sai tähtivalmentajansa kyynelehtimään, mutta joko äänentoistossa oli vikaa, tai kappale ei ollut oikea Fionalle. Ääni ei soinut niin voimakkaana kuin huippukohdat vaatisivat. Toivottavasti finaalissa onnistutaan paremmin.

Redraman tiimin Jerkka esitti Sannin biisin 2080-luvulla. Tämäkään ei ollut täysosuma, mutta tarpeeksi hyvä loppukilpailuun. Finaalissa toivon mukaan seinät tärähtelevät kappaleessa, jossa miehen komea ja vivahteikas lauluääni pääsee oikeuksiinsa.

Toni Wirtasen tiimin Wanqiu on kysymysmerkki finaalia ajatellen. Semifinaalissa tuli jälleen tunne, että Toni on valinnut suosikilleen liian vaikeaa tulkittavaa. Wanqiulla on erikoinen ääni, mutta hän ei valloittanut yleisöä tarpeeksi suurella volyymilla esityksessään, joka oli Sinéad O’Connorin Nothing Compares 2 U.

Olli Lindholmin tiimin Mia nousi – ehkä monen yllätykseksi – ehjällä tulkinnallaan semifinaalin onnistujaksi. Hänen California Dreamin’ -versionsa soi upeasti ja koko esitys oli hallittu. Tässä ei yritetty liikaa, mikä lupaa finaaliin paljon.

The Voice of Finland, Nelonen pe klo 20.00

Vaikka elokuvan kohtaukset eivät ole kovin suunniteltuja, leffa toimii erinomaisesti.

IS TV-LEHTI: Svengijengi ’62 (American Graffiti) valmistui 1970-luvun alussa, jolloin näin sen ensi kertaa. Samaisen vuosikymmenen lopun Suomessa nuorisokulttuuri jakaantui kahtia: oli vain punkkareita ja rokkareita, tai ainakin siltä se teininuoren yksioikoisessa elämässä tuntui.

Jälkimmäinen, torttutukkainen ryhmä, omi ymmärrettävästi American Graffitin, sillä eihän 1960-luvun amerikkalaisuuden ihannointi olisi mitenkään istunut punk-aatteisiin eikä etenkään vaatteisiin.

Joskin elokuvan musiikista tehtyä tuplalevyä Original Hits from the Soundtrack of American Graffiti kuunneltiin kavereilta salaa, ja taitaa se edelleen levyhyllystä löytyä.

Nyt elokuvaa voi katsoa ilman minkäänlaisia suotimia ja nauttia sen käheä-äänisen dj:n Wolfman Jackin juontojen matkassa etenevästä musiikista ja nostalgisesta maailmasta, jollaista ei ehkä koskaan ollut olemassa. Siinä mielessä se muistuttaakin Aki Kaurismäen menneisyyden kaihon suotimen läpi katsottuja elokuvia.

George Lucasin toinen ohjaus kuvaa viimeistä villiä kesäänsä viettäviä nuoria, jotka tietävät kaiken kohta muuttuvan, kun valmistautuminen aikuisuuteen alkaa.

Viattomuutta uhkuva Amerikka on vielä toivoa täynnä. Pikkukaupungin katuja toinen toistaan upeimmilla autoilla kruisailevien nuorten maailmassa ei Vietnamin sodasta ollut vielä tietoakaan, ja presidenttien salamurhat siinsivät jossain ankeassa tulevaisuudessa.

Varsinaista juonivetoista tarinaa ei oikeastaan ole, sillä elokuva etenee nuorten parinmuodostusyritysten ja kaikenlaisten pikku kepposten tekemisen virtana.

”Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.”

Kohtaukset eivät aina ole kovin suunnitellun oloisia. Näyttelijätkin (mm. Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat, Harrison Ford) tuntuvat välillä heittävän juttua aivan lonkalta.

Kokonaisuus kuitenkin toimii erinomaisesti. Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.

Kengännauhabudjetilla, vain vajaalla 800 000 dollarilla pyöräytetty filmi on ollut kuluihinsa suhteutettuna yksi kaikkien aikojen parhaiten tuottaneita elokuvia.

Svengijengi '62, Kutonen to klo 21.00