Kristen Wiigin hahmo on Morsiusneidot-elokuvan komediallinen turbomoottori, mutta show’n on varastaa Melissa McCarthyn esittämä täysin häpeilemätön hurjimus.

Miesten välisestä kaveruudesta, hauskanpidosta ja juomaretkistä kertovia elokuvia on ollut maailman sivu. Niillä on oma nimityksensäkin, buddy films. Naisten vastaavia leffoja ei juuri ole näkynyt. Tv-ensi-illassa nähtävä Morsiusneidot on siis hauska poikkeus. Erittäin hauska.

Leffa kertoo 30-ja-risat Anniesta (Kristen Wiig), jonka elämä ei ole kovin hyvällä mallilla. Bisnekset ovat menneet nurin, eikä miesasioissa ole kehumista. Samaan syssyyn vielä Annien paras ystävä Lillian (Maya Rudolph) kertoo menevänsä naimisiin ja muuttavansa muualle. Anniesta tulee kaaso, mutta virkaan on tyrkyllä myös toinen nainen, Lillianin uusiin tuttavuuksiin kuuluva, rikas ja ärsyttävän täydellinen Helen (Rose Byrne).

Hääjärjestelyistä polttareineen, morsiuspuvun valintoineen ja muine rituaaleineen tulee Annien ja Helenin kilpajuoksu, jossa Annie mokaa kerran toisensa jälkeen ja yrittää epätoivoisesti peitellä jälkiään.

Morsiusneidot ei ole mitään söpöä, sievistelevää naishauskaa. Jos pissa-kakkahuumori ei ole koskaan naurattanut, tuskin se naurattaa nytkään. Ei, vaikka se liittyisi leffan hauskimpaan kohtaukseen, jossa on kyse ruokamyrkytyksen aiheuttamasta pikaripulista ja tuhansien dollarien arvoisista morsiuspuvuista. Tai no, tarkemmin ajateltuna, kohtaus saattaa naurattaa ensikertalaistakin, sillä se on niin kauhistuttavan nolo ja hauska, että silmät menevät kieroon sitä katsellessa.

Perinteisen romanttisen komedian ystäville leffa tarjoaa myös yllättävän todenmakuisen ja suloisen tarinan Annien ja erään kömpelönsuloisen liikennepoliisin (irlantilaiskomistus Chris O’Dowd) orastavasta suhteesta.

Kristen Wiigin Annie on elokuvan komediallinen turbomoottori, mutta on ihan vähällä, ettei show’ta silti varasta Melissa McCarthyn esittämä Megan, täysin pitelemätön ja häpeilemätön hurjimus, jonka katselu tekee hyvää naisen sielulle.

Morsiusneidot,

TV5 la klo 21.00

Nuoren Hannahin itsemurhan jälkipyykki jatkuu Kolmetoista syytä  -sarjan kakkoskaudella. Kasetit olivat vain alkua – nyt tiedossa on polaroid-kuvia.

IS TV-LEHTI: Kohuttu 13 syytä jatkaa Hannahin (Katherine Langford) itsemurhan jälkipyykin läpikäyntiä. Ykköskausi kävi läpi Hannahin kavereilleen jälkeen jättämiä kasetteja, joilla hän avasi tekonsa syitä.

Kauden mittaa paljastui, mikä suhdesoppa lukiossa oli ja mitä ihmiset ovat valmiita tekemään varmistaakseen oman selustansa.

Rajussa sarjassa käsiteltiin huumekauppaa, väkivaltaa ja nuorten välisiä suhteita. Erityisesti kuohuttivat suora ja realistinen kuvaus raiskauksesta ja itsemurhasta.

”Kausi tulee käsittelemään, miten kasvatamme poikia miehiksi ja miten kohtelemme tyttöjä ja naisia kulttuurissamme.”

Kasetit olivat vain alkua – nyt tiedossa on polaroid-kuvia.

– Kausi tulee käsittelemään, miten kasvatamme poikia miehiksi ja miten kohtelemme tyttöjä ja naisia kulttuurissamme – ja mitä voisimme tehdä paremmin molemmissa tapauksissa, Netflix on kertonut kakkoskaudesta.

Ykköskausi sai osakseen paljon kritiikkiä muun muassa siitä, miten itsemurhaa romantisoitiin ja miten vähälle mielenterveysongelman käsittely jäi. Suositun sarjan on pelätty kannustavan nuoria itsemurhiin.

Netflix on koonnut nettiin tukipaketin nuorille ja keskusteluohjeita vanhemmille.

13 syytä, toinen kausi katsottavissa Netflixissä

Hyacinth Bucket palaa taas ruutuun! Sen kunniaksi listasimme asiat, jotka meidän kaikkien olisi syytä oppiä häneltä. 

Pokka pitää (Keeping up Appearances) oli yksi 90-luvun suosituimpia komediasarjoja. BBC:n tuottamaa brittisarjaa esitettiin vuosina 1990–1995, ja klassikkosarjaa on nähty useasti aiemminkin Suomessa uusintoina.

Ja taas sarja tekee paluun ruutuun!

TV1:llä nähtävässä sarjassa seurataan tietenkin rasittavan hienostelevan, mutta samaan aikaan yllättävän ihastuttavan Hyacinth Bucketin (Patricia Routledge) pyrkimyksiä päästä kaikin keinoin yläluokan suosioon. Hyacinth puhuu aina korostetun yläluokkaisesti (lue: snobisti), ylpeilee hienostotuttavillaan ja vaatii erityiskohtelua. Hän pitää kotinsa aina pyntättynä, ottaa pukeutumisessa mallia kuninkaallisilta ja rakastaa teekutsuja.

Päällepäsmärinä Hyacinth ei ota juurikaan muiden mielipiteitä huomioon tai kestä itseensä kohdistuvaa arvostelua. Koska Bucket-sukunimi (suom. ämpäri) on Hyacintin mielestä selvästikin liian rahvas, hän vaatii muita lausumaan sen ranskalaisittain bukée (suom. kukkakimppu).

Mutta on Hyacinthin asenteessa paljon hyvääkin! Monista hänen elämänohjeistaan me muutkin voisimme ottaa oppia. Listasimme Hyachithin parhaat elämänviisaudet:

1. Hyvät käytöstavat kannattavat.

Hyacinth rakastaa muodollista kielenkäyttöä ja liioiteltua kohteliaisuutta. Edes törkeyksiä laukoessaan hän ei unohda asiallista kielenkäyttöä.

2. Puhelimeen ei sovi vastata miten sattuu.

Annat itsestäsi heti yläluokkaisen kuvan, jos vastaat puhelimeen tyylillä: ”Korhosten residenssistä hyvää iltapäivää, Marja-Leena puhelimessa.”

3. Älä suotta kainostele tai häpeile itseäsi.

Jos Hyacinthilla on päässään hieno uusi hattu, koko naapurusto tietää siitä välittömästi.

3. Kupponen teetä tai kahvia piristää aina.

Varsinkin, jos se nautitaan elegantista kupposesta.

5. Kun arki runnoo, pue kaulaasi parhaat helmesi.

Johan helpottaa! Hyacinth tekee arjen kiillottamisesta pienillä yksityiskohdilla melkein taidetta.

6. Perheestä ja läheisistä voi olla hyötyä.

”He ovat minun perheeni ja rakastan heitä. Erityisesti tähän aikaan vuodesta, kun pimeä tulee niin aikaisin”, Hyacinth on sanonut.

7. Usko itseesi.

Vaikka Hyacinth on monessa mielessä rasittava kaikkitietäjä, ainakin hän tuntee tasan tarkkaan oman arvonsa. Hyacinthin ylitse ei kävele kukaan. Ja se on hienoa, jos mikä.

Pokka pitää, arkisin 22.5. alkaen TV1 klo 18.30