Kristen Wiigin hahmo on Morsiusneidot-elokuvan komediallinen turbomoottori, mutta show’n on varastaa Melissa McCarthyn esittämä täysin häpeilemätön hurjimus.

Miesten välisestä kaveruudesta, hauskanpidosta ja juomaretkistä kertovia elokuvia on ollut maailman sivu. Niillä on oma nimityksensäkin, buddy films. Naisten vastaavia leffoja ei juuri ole näkynyt. Tv-ensi-illassa nähtävä Morsiusneidot on siis hauska poikkeus. Erittäin hauska.

Leffa kertoo 30-ja-risat Anniesta (Kristen Wiig), jonka elämä ei ole kovin hyvällä mallilla. Bisnekset ovat menneet nurin, eikä miesasioissa ole kehumista. Samaan syssyyn vielä Annien paras ystävä Lillian (Maya Rudolph) kertoo menevänsä naimisiin ja muuttavansa muualle. Anniesta tulee kaaso, mutta virkaan on tyrkyllä myös toinen nainen, Lillianin uusiin tuttavuuksiin kuuluva, rikas ja ärsyttävän täydellinen Helen (Rose Byrne).

Hääjärjestelyistä polttareineen, morsiuspuvun valintoineen ja muine rituaaleineen tulee Annien ja Helenin kilpajuoksu, jossa Annie mokaa kerran toisensa jälkeen ja yrittää epätoivoisesti peitellä jälkiään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Morsiusneidot ei ole mitään söpöä, sievistelevää naishauskaa. Jos pissa-kakkahuumori ei ole koskaan naurattanut, tuskin se naurattaa nytkään. Ei, vaikka se liittyisi leffan hauskimpaan kohtaukseen, jossa on kyse ruokamyrkytyksen aiheuttamasta pikaripulista ja tuhansien dollarien arvoisista morsiuspuvuista. Tai no, tarkemmin ajateltuna, kohtaus saattaa naurattaa ensikertalaistakin, sillä se on niin kauhistuttavan nolo ja hauska, että silmät menevät kieroon sitä katsellessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perinteisen romanttisen komedian ystäville leffa tarjoaa myös yllättävän todenmakuisen ja suloisen tarinan Annien ja erään kömpelönsuloisen liikennepoliisin (irlantilaiskomistus Chris O’Dowd) orastavasta suhteesta.

Kristen Wiigin Annie on elokuvan komediallinen turbomoottori, mutta on ihan vähällä, ettei show’ta silti varasta Melissa McCarthyn esittämä Megan, täysin pitelemätön ja häpeilemätön hurjimus, jonka katselu tekee hyvää naisen sielulle.

Morsiusneidot,

TV5 la klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla