Mikko Silvennoinen kommentoi, Krista Siegfrids juontaa. Kuva: YLE
Mikko Silvennoinen kommentoi, Krista Siegfrids juontaa. Kuva: YLE

Ennakkosuosikin paikkaa Suomen euroviisuehdokkaaksi pitää Emma. 

Suomen euroviisuedustaja valitaan tänään Uuden musiikin kilpailun -finaalissa, joka näytetään suorana lähetyksenä TV2:lla. Voittaja ratkeaa puoliksi katsojaäänillä ja puoliksi kymmenen kansainvälisen raadin antamilla pistellä.

Ennakkosuosikin paikalta UMK17-finaaliin ja kohti euroviisuja lähtee Emma kappaleellaan Circle Of Light. Hän on saanut 30,4 prosenttia kisan ennakkoäänistä.

Lähestyksen juontaa laulaja ja viisukonkari Krista Siegfrieds. Kommentoinnista huolen pitää Mikko Silvennoinen.

Lue myös: Juontaja Mikko Silvennoinen avioituu ensi keväänä: ”Olen ehdottanut Asmolle, että mennään Satuhäihin”

Katsojat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan Suomen viisuedustajaksi lähetyksen alkaessa kello 21.00. Ohjeet äänestämiseen löydät Ylen sivuilta

Onko sinulla jo suosikkisi? Osallistu kyselyymme ehdokkaiden listauksen alla!

Emma – Circle of Light

Alva – Arrows

Günther & D'Sanz – Love Yourself

Anni Saikku – Reach Out For The Sun

Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies – Caveman

Norma John – Blackbird

Lauri Yrjölä – Helppo elämä

Club La Persé – My Little World

Zühlke – Perfect Villain

My First Band – Paradise

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.