James Cordenin talk show nähdään neljästi viikossa. Kuva: Yle kuvapalvelu
James Cordenin talk show nähdään neljästi viikossa. Kuva: Yle kuvapalvelu

Mielenkiintoisia julkkisvieraita! Carpool Karaoke! Sketsejä! Musaa! James Cordenin valloittavaa talk show'ta ei voi missata.

IS TV-LEHTI: Tässä on ehkä vuoden odotetuin uutuussarja! Supersuosittu myöhäisillan keskusteluohjelma The Late Late Show with James Corden nähdään vihdoin myös Suomen televisiossa.

Palkitun brittiläisen näyttelijä-käsikirjoittaja James Cordenin, 38, luotsaama talk show alkaa TV2-kanavalla sekä Yle Areenassa 24. toukokuuta. Ohjelmaa esitetään myöhäisilloissa keskiviikosta lauantaihin, ja jaksot esitetään Suomessa vain kahden päivän viiveellä Yhdysvaltojen ensiesityksen jälkeen.

Parasta antia ovat äärettömän hauskan ja rennon juontajan lisäksi mielenkiintoiset julkkisvieraat, musiikkiesitykset ja sketsit. Corden usein heittäytyy vieraidensa kanssa mitä yllättävimpiin tilanteisiin.

Ohjelman Carpool Karaoke -esitykset ovat monelle tuttuja. Jo ilmiöksi nousseissa hauskoissa pätkissä maailmantähdet astuvat Cordenin auton kyytiin laulamaan omia kappaleitaan yhdessä juontajan kanssa.

Corden tuli suuren yleisön tietoisuuteen BBC:n Gavin & Stacey -komediasarjasta. Hän aloitti myöhäisillan ohjelman juontajana vuonna 2015 Craig Fergusonin siirryttyä pestistä sivuun. Ohjelma on palkittu Emmy-pysteillä muun muassa parhaana interaktiivisena ohjelmana sekä Variety special -palkinnolla.

Carpool Karaoke -pätkistä on tullut todella suosittuja sosiaalisessa mediassa. Noin vartin mittaisia videoita on katsottu jo yli miljardi kertaa Youtubessa. Esimerkiksi poptähti Adelen vierailua on katsottu toukokuun alkuun mennessä lähes 157 miljoonaa kertaa, ja se oli viime vuonna koko Youtuben katsotuin video. Katso video alta:

Ajatus autokaraokesta tuli täysin sattumalta. Corden kertoi Talking with Chris Hardwick -ohjelmassa saaneensa idean muutama vuosi sitten, kun hän lauloi autossa jo edesmenneen poptähti George Michaelin kanssa Wham!:n lauluja hyväntekeväisyystapahtumassa. Yleisön vastaanotto oli niin hyvä, että Corden muhitti ideaa mielessään ja ehdotti sitä tuotantoyhtiölle, kun hän ryhtyi keskusteluohjelman juontajaksi.

Alku silti vaikeaa

Autokaraoke otettiin mukaan ohjelmaan, mutta ainutlaatuisesta ideasta huolimatta artistien oli aluksi vaikea hypätä mukaan auton kyytiin hassuttelemaan. Meni yli vuosi ennen kuin autokaraoke tavoitti artistit sekä yleisön.

Vieraina on tähän mennessä nähty muun muassa Yhdysvaltain ex-presidentinrouva Michelle Obama yhdessä laulaja Missy Elliottin kanssa, muusikko Justin Bieber ja laulaja-näyttelijä Jennifer Lopez.

Corden kertoi hiljattain TV Insider -lehdelle, että autokaraoken suosion takana ovat nimekkäät vieraat; kaikki haluavat nähdä suositut artisti tilanteessa, johon voisi itsensä kuvitella. Jokainen meistä on joskus laulanut autossa äänensä käheäksi suosikkikappaleen soidessa radiossa.

Kun ohjelmaa lähdetään tekemään studion ulkopuolelle, ihan mitä tahansa voi tapahtua. Esimerkiksi Red Hot Chili Peppersin nokkamies Anthony Kiedis pelasti pienen lapsen hengen kesken kuvausten. Urotyö ei päätynyt tv-ohjelman nauhalle, mutta Kiedis kertoi asiasta vuosi sitten radiohaastattelussa Radio X -kanavalle.

Karaokesession jälkeen bändi hyppäsi ulos autosta, kun läheisestä talosta juoksi nainen paikalle pidellen sylissään pikkulasta, joka ei hengittänyt. Muusikko ei epäröinyt, vaan ryhtyi antamaan ensiapua lapselle.

The Late Late Show with James Corden, TV2 ke klo 22.00

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00