Rouva Hughes (Phyllis Logan) ja hovimestari Carson (Jim Carter) saavat toisensa. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Rouva Hughes (Phyllis Logan) ja hovimestari Carson (Jim Carter) saavat toisensa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Huippusuositun Downton Abbey -sarjan illan jaksoa ei kannata missata, sillä se on tulevien tapahtumien kannalta hyvin merkittävä.

Tänään nähdään Downton Abbeyssa sarjan viimeisen kauden ensimmäiset häät. Alttarille astelevat tietysti hovimestari Carson ja taloudenhoitaja Hughes. Nämä häät ovat olleet tiedossa jo viime kauden lopusta saakka.

Se, että ne ovat kauden ensimmäiset häät, ei ole pelkkä veikkaus. Sarjan näyttelijät ovat olleet visusti vaiti suurista juonenkäänteistä, mutta heille kaikille on selvästi annettu lupa lipsauttaa, että luvassa on useammat kuin yhdet häät ja myös ainakin yhdet hautajaiset.

Englannissa on jopa rustattu vedonlyöntikertoimet sille, ketkä päätyvät naimisiin ja ketkä hautaan.

Sarjan fanit tietysti toivovat, että sekä lady Mary että lady Edith löytäisivät onnen, vaikka varsinkin Maryn kohdalla on alkanut näyttää siltä, että hänen ei tarvitse olla aviossa ollakseen onnellinen.

Tänään nähtävä kauden kolmas jakso vaikuttaa olevan tulevien tapahtumien kannalta hyvin merkittävä. Lady Edith saa töihin liittyvässä ahdingossa apua eräältä mieheltä, joka tuntuisi todellakin arvostavan häntä paitsi naisena myös lehdenteon ammattilaisena, jollaiseksi Edith on kasvanut.

Aivan jakson lopuksi Hughesin ja Carsonin häihin saapuu eräs yllätysvieras, joka hänkin saattaa muuttaa kauden romanttisia kuvioita.

Jos välttämättä haluaa pilata itseltään yhden hääyllätyksen, klikkaamalla oheista linkkiä pääsee katsomaan, kuka päähenkilöistä ainakin näyttäisi sanovan ”tahdon”.

Downton Abbeyn kuvauksissa näyttäisi nimittäin tapahtuneen vahinko: hääjakson kuvausten jälkeen kirkkoon oli unohtunut hääohjelma, jossa paljastui vihkiäisissä lauletut virret sekä morsiusparin nimet.

Vai onko kyseessä vain hämäys?

Downton Abbey, TV1 20.10. klo 21.00

Lue myös:

Nyt sohvalle, Downton Abbeyn fanit: suosikkisarja jatkuu tänään!

Kaikkien aikojen fanivierailu! Herttuatar Catherine Downton Abbeyn kulisseissa

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen