Tänään ei nähdä 1930-luvun versiota Kesäyön unelmasta, vaan BBC:n tuore sovitus. Mahtavaa!

IS TV-LEHTI: William Shakespearen sadunomaisen näytelmäklassikon Kesäyön unelman filmatisoinneista on yleensä esitetty William Dieterlen vuoden 1935 Hollywood-versiota, mutta jouluaattona sen korvaa BBC:n moderni tv-sovitus Kesäyön uni (A Midsummer Night's Dream).

Enää emme siis näe Mickey Rooneyta Puckina ja James Cagneyta Peränä, vaan tuoreita brittikasvoja – joista esimerkiksi Lysanderia esittävä Matthew Tennyson näyttää aivan Harry Potterilta.

Ja näin on tarkoituskin. Doctor Whota kirjoittava Russell T. Davies on muokannut ja David Kerrin ohjannut Kesäyön unen, joka popularisoi yhtä Shakespearen suosituimmista näytelmistä kaikenikäisille nykypäivän katsojille.

Meno on (tee)veemäisen vikkelää ja tyyli usein miellyttämisenhaluisen kosiskelevaa.

Melkein neljäsataa vuotta vanhaa näytelmätekstiä kiidätetään tarvittaessa eteenpäin tietokoneanimaation ja näyttelijöiden kuvassa käyttämien iPadien avustuksella.

Mikäpä siinä. Kannattaa myöntää, että itse kullakin on vuosien varrella ollut usein vähän nieleskelemistä Shakespearen 1600-luvun maailman ja runollisten tekstikoukeroiden kanssa. En pidä pahana, jos nuoriso löytää Kerrin Kesäyön unesta omansa – vaikka meno on (tee)veemäisen vikkelää ja tyyli usein miellyttämisenhaluisen kosiskelevaa.

Ateenan kuningas Theseuksen valtio on vähän helpoin keinoin tehty fasistiseksi. Kun nuoret rakastavaiset pakenevat taianomaiseen metsään, katoamistemput hoituvat tietokonetekniikalla kätevästi.

Asia erikseen ovat nykyaikaiset etniset ja seksuaaliset painotukset: mustia henkilöitä on paljon ja homoviittauksia heterosuhteiden keskellä luontevasti.

Onhan tässä paljon kivaa. Myönnettäköön, taisin itsekin viihtyä.

Kesäyön uni, Teema la klo 22.05

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00