Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) selvittää murhaa, joka liittyy hänen omaan elämäänsä.
Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) selvittää murhaa, joka liittyy hänen omaan elämäänsä.

Ruotsissa hittisarjaksi nousseessa Nousuvesi-rikossarjassa on vahva naispäähenkilö.

IS TV-LEHTI: Uuden Nousuvesi-rikossarjan pääosassa on Tukholman poliisikorkeakoulun opiskelija Olivia Rönning (Julia Ragnarsson). Hän uppoutuu luokalle annettuun harjoitustehtävään, jossa tutkitaan 25 vuotta aiemmin tapahtunutta nuoren naisen murhaa.

Rikos kietoutuu yllättäen myös Olivian omaan elämään, sillä hänen  poliisi-isänsä on aikoinaan tutkinut samaa juttua. Samaan aikaan netissä aletaan julkaista videoita, joissa pahoinpidellään Tukholman asunnottomia, ja rikoksen jäljet ulottuvat aina ruotsalaiseen vientiteollisuuteen asti.

Kriitikoiden kehuma ja miljoonayleisön Ruotsissa kerännyt sarja perustuu Martin Beck -elokuvista tunnettujen kirjoittajien Cilla ja Rolf Börjlindin samannimiseen rikosromaaniin. Sarja saanee myös jatkoa, sillä Börjlindit ovat kirjoittaneet kirjalleen kaksi jatko-osaa.

Nousuvesi tuo monella tavalla mieleen tanskalaisen Silta-menestyssarjan – eikä vähiten sen vahvan naispäähenkilön takia.

Julia Ragnarsson on sanonut nauttineensa roolistaan.

– Olivia on hiukan naiivi mutta innokas ja kurinalainen. Roolitulkinta oli helppoa: tein vain päinvastoin kuin millainen itse olen. Olen huolimaton, kärsimätön ja laiska, eikä minulla ole lukupäätä, hän luonnehti SVT:n haastattelussa.

Nousuvesi, Yle TV1 su klo 22.00

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.
 

 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.