Alkuperäisistä putouslaisista paras palaa riveihin. Mahtavaa!

Putouksen uudesta kaudesta on ennakkoon hyvä kutina. Antti Holma ja Nina Koponen lähtivät joukosta, mutta tilalle saatiin alkuperäisistä putouslaisista ehkä paras, Riku Nieminen.

Joonas Nordmanin (Salme Pasi) ja Jenni Kokanderin (Svetlana Rönkkö) sketsihahmot olivat jo viime vuonna rautaa ja jo on kumma, jos ei hulvattomia hahmoja nähdä tänä vuonna myös esimerkiksi taitavilta Kari Ketoselta ja Ville Tiihoselta. Ihana Paasosen Heikki jatkaa juontaja. Ihan on kuulkaa merkit ilmassa, että voisi pätkähtää kaikkien aikojen kausi.

Syksy onkin ollut tähän saakka tv-viihteelle ankea. Yksikään kanavien uusista suurista satsauksista ei ole saanut sellaisia katsojalukuja kuin on toivottu. Vain vanha tuttu Vain elämää on porskuttanut erinomaisissa luvuissa. Maikkarissa on luultavasti mietitty parikin kertaa, kannattiko sittenkään vaihtaa kansansuosikki Tanssii tähtien kanssa uutuusformaattiin Voitolla yöhön. Katsojat kun tuntuvat vaikeina aikoina janoavan tuttuja ohjelmia, ehkäpä lohduksi.

Näistä lähtökohdista seitsemännelle kaudelleen porskuttava Putous saattaa olla suositumpi kuin koskaan.

Putous lauantaina 24.10. MTV3 klo 19.30

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.