Katie Price yllättää tosi-tv-sarjassaan. Kuva: TLC
Katie Price yllättää tosi-tv-sarjassaan. Kuva: TLC

Britannian tunnetuimpiin julkkiksiin lukeutuva tosi-tv-tähti Katie Price esittelee perheensä, maatilansa sekä hevosharrastuksensa uutuussarjassa Katie Pricen ponikoulu.

IS TV-LEHTI: Viiden lapsen äiti Katie Price omistaa maatilan, jossa on jopa yli sata eläintä. Se taas on ristiriidassa Katien julkisuuskuvan kanssa. Glamourmallinakin työskennelleen Katien elämään kun kuuluu yleensä meikkejä, irtoripsiä, botoxia ja juhlimista.

– Elämäni farmilla… Monet ihmettelevät, että täälläkö sinä elät? Ihmiset varmaan kuvittelevat, että elän jossain palatsissa. Mutta tämä ei todellakaan ole mikään palatsi. Usein täällä haisee joko koiran tai kanan kakalta, Katie Price selvittää.

Ponikerhossa ovat mukana Katien kaksi omaa lasta Junior, 11, ja Princess, 9, sekä ystävättärien lapset Charlie, Amber, Sofia ja Jesse.

Myös Katien ystävättäret ovat ohjelmassa isossa roolissa. Farmielämään tottuneet äidit Jo, Dionne, Louise ja Jane tuovat lapsensa hyvässä uskossa ponikerhoon, mutta saavat heti aloitusjaksossa osansa Katien elämäntyylistä.

Miten yläluokan seurapiirit suhtautuvat Katieen ja tämän ystävättäriin, jotka ovat pukeutuneet hienostoillallisilla morsiuspukuihin.

Katie tarjoaa naisille botoxit, irtoripset ja morsiuspuvut, sillä he ovat osallistumassa hevostapahtuman illalliskutsuille. Katie haluaa ravistella hevosurheilun ympärillä olevaa snobismia, koska häntä on katsottu kulmien alta monet kerrat hevosalan tapahtumissa.

Illalliskutsut ovatkin aloitusjakson parasta antia. On hupaisaa seurata, miten yläluokan seurapiirit suhtautuvat Katieen ja tämän ystävättäriin, jotka ovat pukeutuneet hienostoillallisilla morsiuspukuihin. Ilmeet ovat kuin suoraan jostain sketsisarjasta.

Ponikoulu sen sijaan ei ole hupaisaa seurattavaa, sillä ala-asteikäiset lapset tipahtelevat jatkuvasti poniensa selästä ja touhu näyttää sangen vaaralliselta. Katie on jopa viemässä ponikoulun lapsia heti ensimmäisessä jaksossa metsästysjahtiin, jossa on paljon riskejä.

Myös Katien nykyinen mies Kieran on mukana ohjelmassa. Hän hoitaa maatilan askareita ja joutuu tahtomattaan ponikoulun julkaisutilaisuuteen.

– Katie on täysin hurahtanut hevosiin, ja minä taas en ole suuri hevosten fani, Kieran kertoo.

Katie Pricen ponikoulu, TLC pe klo 20.30

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00