Kyllä ihminen äityy kekseliääksi, kun tekee mieli kostaa petturipuolisolle.

IS TV-LEHTI: Ihmisten toimintamallit vaihtelevat suuresti erotilanteissa. Tästä antaa järkyttäviä esimerkkejä Subin Maailman pahimmat erokostot. Brittiohjelmassa tarkastellaan sitä, miten ihmiset ovat valmiita kostamaan tunnehöyryissä entisille kumppaneilleen. Luvassa on kaikkea muuta kuin kaunista katsottavaa, kun sydänjuuriaan myöten loukatut ihmiset kuvailevat, kuinka he päättivät antaa vähintään samalla mitalla takaisin entisille kumppaneilleen.

Jätetyiksi tulleet ihmiset kertovat kostoiskuistaan häpeilemättä. Katsojalle ohjelma aiheuttaa kylmiä väreitä, niin sekopäisiltä ja mielikuvituksellisilta tunnepurkauksessa toteutetut iskut tuntuvat.

Ohjelmassa nähdään muun muassa vasaralla toteutettu isku, tuhottuja ja töhrittyjä autoja sekä loanheittoa, jotta entisen kumppanin maine olisi mennyttä. Katsojalla on samaan aikaan epäuskoinen ja kiusallinen olo: voivatko tarinat olla edes totta?

Tarinoitaan jakavat sekä tavalliset kansalaiset että B-luokan brittijulkkikset. Niiden välissä nähdään Hauskat kotivideot -tyylisiä videoklippejä – niin ikään ex-kumppaninsa omaisuutta tuhoavista hermoheikoista.

Epämääräisten videoiden upottaminen ohjelman varsinaisen sisällön joukkoon tuntuu päälleliimatulta: materiaali ei muutenkaan tunnu riittävän tunnin ohjelmaan, eivätkä lisävideot juuri auta asiaa.

Sub.doc: Maailman pahimmat erokostot, Sub ti klo 21.00

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.