Ollaanko tässä suvaitsevaisia? Kuva: Matti Eerikäinen / elokuvayhtiö Komeetta / Yle Kuvapalvelu
Ollaanko tässä suvaitsevaisia? Kuva: Matti Eerikäinen / elokuvayhtiö Komeetta / Yle Kuvapalvelu

Lyhytelokuva Saatanan kanit tarjoilee vartin verran mustaa huumoria.

IS TV-LEHTI: Lyhytelokuvat jäävät usein vähälle huomiolle, vaikka Selma Vilhusen Oscar-ehdokkaaksi asti yltänyt Pitääkö mun kaikki hoitaa? toikin niille muutama vuosi sitten lisää katsojia.

Teema esittää Uusi kino -kokonaisuudessa lyhytelokuvia. Lyhytelokuva on varsin vaativa laji: suppeassa ajassa pitäisi vangita katsojan huomio ja kertoa jotakin kiinnostavaa tai koskettavaa.

Ohjaaja Teemu Niukkasen yhdessä Antti Toivosen kanssa käsikirjoittama, viime vuonna valmistunut Saatanan kanit ei aivan täytä tätä tavoitetta, vaikka lähtökohdat ovat kohtalaisen lupaavat.

Se on noin 17 minuuttia kestävä musta komedia 49-vuotiaasta Raimosta (Jouko Puolanto), jonka elämänarvoja hämmentää naapuriin muuttava satanistisen seksikultin johtohahmo (Janne Reinikainen).

Tarkoituksena on ilmeisesti nauraa suvaitsevaisuudelle – tai ainakin suvaitsevaisuuden valikoivuudelle. Raimon vaimo (Minna Suuronen) väittää, että Raimo on suvaitsevainen silloin, kun se ulospäin näyttää hyvälle.

Kolme keskeistä hahmoa ovat kepeitä hahmotelmia ilman syvyyttä. Suurin ongelma on hiomattoman oloisessa käsikirjoituksessa.

Huomiot yhteiskunnallisesta ilmapiiristä jäävät aika keveiksi heitoiksi, vaikka muutama hupaisa hetki onkin mukana.

Mustan huumorin hetkiä tarjoaa parhaiten yllättävät, nopeat leikkaukset tilanteesta toiseen.

Elokuva sai tänä vuonna maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvajuhlilla.

Uusi kino: Saatanan kanit, Teema ma klo 23.22

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00