Joan Kennedy (Kristen Hager), Jacqueline Kennedy (Katie Holmes), Ted Kennedy (Matthew Perry), Rose Kennedy (Diana Hardcastle) ja Aristoteles Onassis (Alexander Siddig). Kuva: Yle Kuvapalvelu
Joan Kennedy (Kristen Hager), Jacqueline Kennedy (Katie Holmes), Ted Kennedy (Matthew Perry), Rose Kennedy (Diana Hardcastle) ja Aristoteles Onassis (Alexander Siddig). Kuva: Yle Kuvapalvelu

Sarjan parasta antia on Katie Holmes, joka on häkellyttävän paljon esittämänsä Jackie Kennedyn näköinen.

IS TV-LEHTI: Minisarja Kennedyt – kun Camelot murtui (The Kennedys – After Camelot, 2017) jatkuu siitä, mihin Kennedyt (2011) päättyi: Robert ”Bobby” Kennedyn murhaan kesäkuussa 1968.

Neliosainen draama kertaa, mitä Amerikan kuninkaallisina pidetyille Kennedyille tapahtui presidentti John F. Kennedyn Camelot-lempinimellä kutsuttujen presidenttivuosien jälkeen.

Jackie Kennedy on menossa naimisiin kreikkalaisen laivanvarustajan Aristoteles Onassiksen kanssa. Tarinan keskiössä on myös Ted Kennedy, jolle pedataan demokraattisen puolueen presidenttiehdokkuutta.

Kykeneekö mies nousemaan kuuluisien veljiensä varjosta, kun yksityiselämää varjostavat skandaalit?

Minisarja pohjautuu J. Randy Taraborrellin 2012 julkaistuun elämäkertakirjaan. Jackietä näyttelee Katie Holmes ja Tediä Matthew Perry, jotka ovat myös sarjan tuottajia. Tärkeässä roolissa on edelleen Diana Hardcastlen esittämä matriarkka Rose.

Uusien jaksojen ensimmäisessä kuvassa Katie Holmes on häkellyttävän paljon Jackien näköinen. Se ehkä kuvaa sarjan luonnetta parhaiten. Tärkeintä on, miltä näyttää – ei se, miltä tuntuu.

Kennedyt on pintapuolinen eikä juurikaan kosketa traagisista tapahtumista huolimatta. Kunnollinen draamallinen koukku puuttuu.

Kennedyt – kun Camelot murtui, TV1 pe klo 22.25

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.