Pohjoismaiden tunnetuin teinipopduo, kaksospojat Marcus ja Martinus, päästävät katsojan artistikulissien taakse.

IS TV-LEHTI: Pohjoismaissa supersuosiota nauttivat norjalaiset kaksospojat, 15-vuotiaat Marcus ja Martinus Gunnarsen ovat poptähtiä, joiden musiikkivideoita on katsottu Youtubessa satoja miljoonia kertoja.

TLC-kanava esittää teiniduon elämästä kertovan reality-sarjan Marcus &Martinus, jossa kurkistetaan kaksikon elämään artistikulissien taakse: Millaista on Pohjoismaiden tunnetuimpien teinipoptähtien koti- ja kiertue-elämä? Miten he kestävät itseensä kohdistuvan valtavan hysterian?

Viime vuonna kuvattu sarja on jatkoa norjalaisdokumentille Marcus & Martinus: Matka tähtiin, jossa seurattiin teiniduon matkaa tähteyteen.

Marcus & Martinus on esiintynyt Suomessa neljästi.

Kaksikko nousi julkisuuteen voitettuaan norjalaisen Melodi Grand Prix Junior -laulukilpailun 2012, ja norjankielinen debyyttialbumi oli menestys. Seuraava levy ilmestyi englanniksi marraskuussa 2016.

Marcus & Martinus on esiintynyt Suomessa neljästi, ensimmäisen kerran syyskuussa 2016, jolloin fanit villiintyivät duon  esityksestä Elämä lapselle -konsertissa. Tammikuussa he näyttäytyivät Helsingissä Yhdessä unelmiin -dokumenttielokuvansa ensi-illassa sekä UMK:n finaalin vierailevina artisteina. Marraskuussa suomalaisfanit pääsevät nauttimaan kaksikon energiasta Hartwall-areenassa.

Marcus & Martinus, TV5 su klo 16.20

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.