Ou nou, kuinka tässä näin kävi? Neitsyt-Jane alkaa odottaa vahingossa vauvaa. Kuva: Ava
Ou nou, kuinka tässä näin kävi? Neitsyt-Jane alkaa odottaa vahingossa vauvaa. Kuva: Ava

Kutkuttava venezuelaissarja onnistuu tekemään älyttömän juonenkäänteen niin uskottavasti, että jo sen vuoksi kannattaa uhrata aikaa ensimmäiselle jaksolle.

Latinotaustainen Jane (Gina Rodriguez) on ikänsä saanut kuulla mummoltaan, miten tärkeää on pitää kiinni neitsyydestään. Jane itse on syntynyt vahinkoraskaudesta ja koko eri-ikäinen naiskolmikko – mummo, superseksikäs äiti ja kiltti tyttö Jane – elää yhdessä saman katon alla.

Rutiinikäynnillä gynekologilla Jane tulee vahingossa raskaaksi. Taitava sarja onnistuu tekemään tämän älyttömän juonenkäänteen niin uskottavasti, että jo sen vuoksi kannattaa uhrata aikaa ensimmäiselle jaksolle. Sen jälkeen voikin huomata olevansa koukussa.

Janella on kunnollinen miesystävä, joka on kärsivällisesti kunnioittanut tämän päätöstä pitää kiinni neitsyydestä, ja nyt tälle ihannemiehelle pitäisi kertoa raskaudesta. Kaiken lisäksi Jane saa kuulla, että lapsen isä on syöpäpotilas, jolle Janen sisällä kasvava lapsi on ainoa keino jatkaa elämäänsä jossakin muodossa.

Jane the Virgin perustuu venezuelalaiseen telenovelaan. Eteläamerikkalaisen saippuasarjaperinteen tunteminen auttaa pääsemään sisään sarjan tunnelmaan ja ajatusmaailmaan, mutta välttämätöntä se ei ole. Herkullista! Pääosaa esittävälle Gina Rodriguezille on helppo povata hienoa tulevaisuutta Hollywoodissa.

Jane the Virgin, Ava su 6.9. klo 20.00

Lue myös:

Käsittämätön hintasotku! Väykkäreiden Sofia väittää nimikkoparfyyminsä maksavan 12 000 euroa pullolta

Toisenlaiset äidit -sarja alkaa: illan äiti haluaa saada orgasmin synnytyksessä

Topi Sukarin naamiaiset ja karannut käärme: Jethro Rostedtin värikäs uutuussarja alkaa

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.