Himavisan pääosassa ovat tavalliset suomalaiset. Kuva: Fox
Himavisan pääosassa ovat tavalliset suomalaiset. Kuva: Fox

Yltääkö Himavisa Sohvaperunoiden tasolle? Tekijän mukaan ohjelmaa voi verrata Sohvaperunoihin.

IS TV-LEHTI: Maailmalla ensimmäistä kertaa esitettävä Himavisa on Sohvaperunat-ohjelman tekijöiden uutuusohjelma, jonka formaatti on peräisin Saksasta.

– Suomi on ensimmäinen maa, jossa tämä visailuohjelma nähdään. Saksassa ohjelma on vasta suunnitteluvaiheessa, kertoo ohjelman tuottaja Jari Kaarre.

Ohjelmassa nähdään ”sohvisten” tavoin tuiki tavallisia suomalaisia, jotka kokoontuvat eri näköisillä porukoilla koteihinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kussakin jaksossa seurataan neljää eri porukkaa, joiden kotiovelle saapuu laatikko. Laatikko sisältää seitsemän eri tehtävää tai kysymystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Porukat vaihtelevat eri jaksoissa, mutta jokainen porukka tulee katsojille tutuksi kauden aikana, Kaarre sanoo.

– Mukaan valitut henkilöt ovat läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan. Ja koska tätä kuvataan ihmisten kotona, ihmiset käyttäytyvät vapaammin. Tästä tulee katsojille sellainen yhteinen kokemus, jossa on myös tirkistelymahdollisuus toisten ihmisten elämään.

”Tässäkin sarjassa ihmiset ovat samastuttavia, hauskoja, sympaattisia ja mikä tärkeintä, heistä on helppo tykätä.”

Mukana on yhteensä 13 eri porukkaa, ja aloitusjaksossa nähdään muun muassa kaksoset Jyri ja Jere sekä heidän kaverinsa Jenna sekä sisarukset Anne ja Piia sekä heidän lapsensa Susanna ja Samuli. Mukana on myös muutama kaveriporukka.

– Ohjelmaa voi verrata Sohvaperunoihin, sillä tässäkin sarjassa ihmiset ovat samastuttavia, hauskoja, sympaattisia ja mikä tärkeintä, heistä on helppo tykätä, Kaarre sanoo.

– Heille esitettävät kysymykset ovat sellaisia, että ne avaavat samalla näiden ihmisten elämää ja ajatusmaailmaa.

”Ohjelman idea on juuri se, että myös katsojat voivat osallistua tehtäviin.”

Ensimmäisessä jaksossa arvuutellaan julkkisten lapsuuskuvia, ja samalla katsojatkin voivat yrittää arvata, kenestä on kyse.

– Ohjelman idea on juuri se, että myös katsojat voivat osallistua tehtäviin. Toiminnalliset tehtävät taas ovat sellaisia, että jokaiselta löytyy niihin tarvittavat tarvikkeet kotoa, Kaarre selvittää.

– Yhdessä tehtävässä porukoilla on tiimalasillisen verran aikaa vatkata kananmunaa, jonka jälkeen kippo pitää kaataa pään päälle.

Ohjelman kertojana on Cristal Snow, joka kirjoittaa omat, hupaisat kuittailunsa yhdessä käsikirjoittajan kanssa. Kertojan rooli kuuluu formaattiin, ja se muistuttaa Neljän tähden illallinen -ohjelmassa kuultua tyyliä.

Himavisa, Fox ti klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla