Ihana suunnitteluhortonomi Kati Jukarainen tekee siististä pihasta supersiistin.

IS TV-LEHTI: Suomen kaunein piha -sarjasta muistettu pirteä suunnitteluhortonomi Kati Jukarainen johdattaa uudessa Piha ja parveke -ohjelmassa stailaamaan rivitalojen, kerrostalojen ja omakotitalojen puutarhoja, terasseja sekä parvekkeita. Myös kotien sisätiloihin suunnitellaan viherkasviuudistuksia.

Kymmenosaisen sarjan alussa astellaan kuopiolaisen Tulokkaan perheen pihaan, joka on siisti kuin mikä. Katsojaa ihmetyttää, tarvitseeko tämä minkäänlaisia uudistuksia.

Kun hommiin sitten ryhdytään, tulee ohjelma punainen lanka paremmin selville. Jukarainen käy valitsemassa sopivia kasveja terassille, ja niitä istutetaan yhdessä ruukkuihin. Samalla opastetaan istutuksessa niin katsojia kuin Tulokkaan perhettäkin.

Muovikasvien tilalle valitaan verililjapuuta, kummituspensasta ja koristeheinää. Viimeksi mainittu on kuin valtava peikon hiuspehko. Värit ovat tärkeät, ja ne hehkuisivatkin upeasti vihreää, okraa ja purppuraa, ellei ensimmäisessä jaksossa olisi niin sateisen kylmä sää.

Terassin stailauksen valmistuttua katsoja tajuaa eron entisen ja uuden välillä. Hieno tuli. Tosin mukavinta ohjelmassa on Kati Jukaraisen reipas ote niin kasvien kuin ihmisten kanssa. Kaikki otetaan mukaan hommiin, ja monenlaista uutta opitaan vauhdikkaasti.

Tulevissa jaksoissa on luvassa parvekesisustuksen lisäksi muun muassa nuotiopaikan rakennus, pystypergola ja jopa kunttapiha. Lisää ohjeilta saa ohjelmaan liittyvästä Vinkkikymppi-nettisarjasta.

Piha ja parveke, MTV3 ke klo 20.00

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.