Reidar Palmgren ja Jenni Banerjee tunteilevat Joensuun Ellissä.
Reidar Palmgren ja Jenni Banerjee tunteilevat Joensuun Ellissä.

Jenni Banerjee saa miehet pökerryksiin illan elokuvassa.

Nyt ovat suomalaiset kesätunnelmat kohdillaan, kun Heikki Turusen romaaniin perustuvassa filmatisoinnissa Joensuun Elli (2004) leirintäalueella roihuaa juhannuksena rakkaus ja mustasukkaisuus.

Keskiössä on Paula (Jenni Banerjee), johon yksi jos toinenkin ympärillä pärräävistä miehistä on ihastunut. Yksi heistä on Reidar Palmgren.

Elokuvan on ohjannut yksi Suomen tuotteliaimmista – ja epäilemättä omalaatuisimmista elokuvantekijöistä Anssi Mänttäri, jonka taustoista voi lukeaa lisää tästä Helsingin Sanomien arvioista Mänttärin uusimmasta elokuvasta.

Mänttäri tekee elokuvia ilman Elokuvasäätiön tukea, mikä on Suomessa erittäin harvinaista, ja kirjoittaa elokuvansa itse. Tästä on hyvänä esimerkkinä Mänttärin toiseksi uusin elokuva Saunavieras (2012). Se jäi ilman tukirahaa ja sai elokuvateatterissa 132 katsojaa, vaikka pääosassa oli sentään Kari Väänänen.

Joensuun Elli lauantaina 4.7. MTV3 klo 12.20

Lue lisää:

Jenni Banerjee: ”Löysin vierelleni järki-ihmisen”

Tältä näyttää Jenni Banerjeen ruokapäiväkirja

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen