Docventuresin dokumentissa ystävät yrittävät vielä kerran pelastaa rappiolle ajautuneen Tuomaksen.

Docventuresissa nähtävä Hymyjen maa on kohua herättänyt dokumentti tamperelaisista kaveruksista, jotka matkustavat Thaimaahan hakemaan kotiin vaikeuksiin joutuneen lapsuudenkaverinsa Tuomaksen.

Tuomas on muuttanut Kaukoitään vuosia sitten. Aluksi kaikki on sujunut hyvin ja mies on perustanut perheenkin. Pikkuhiljaa Tuomas on kuitenkin alkoholisoitunut ja menettänyt kaiken.

Heikki Häkkinen, Jari Vuoristo ja Joni Luomanen havahtuivat Tuomaksen epätoivoiseen tilanteeseen vuonna 2012 nähtyään Youtube-videon, jossa luurangoksi laihtunut ja sekava Tuomas kerjäsi rahaa thaimaalaisen pikkukaupungin kaduilla. Hän eli kuin kulkukoira eikä pystynyt enää edes kävelemään.

Kaverit kyllä tiesivät Tuomaksen alkoholisoituneen pahasti. Niin tiesivät Tuomaksen vanhemmatkin. Pitkään aikaan Thaimaasta ei ollut enää tullut muita yhteydenottoja kuin rahapyyntöjä, mutta toiveista ja pyynnöistä huolimatta kaikki Tuomakselle lähetetty raha oli mennyt paikalliseen vahvaan pirtuun.

Silti kaverukset kokivat, että vielä viimeisen kerran pitää yrittää auttaa Tuomasta.

Vähän liiankin raatorehellinen dokkari kertoo ystävyydestä, mutta myös karun tarinan alkoholismista. Niin karun, että sen lopussa ei voi olla aivan varma, voittiko toivo sittenkään.

Hymyjen maa keskiviikkona 28.10. TV2 klo 21.15

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.