Docventuresin dokumentissa ystävät yrittävät vielä kerran pelastaa rappiolle ajautuneen Tuomaksen.

Docventuresissa nähtävä Hymyjen maa on kohua herättänyt dokumentti tamperelaisista kaveruksista, jotka matkustavat Thaimaahan hakemaan kotiin vaikeuksiin joutuneen lapsuudenkaverinsa Tuomaksen.

Tuomas on muuttanut Kaukoitään vuosia sitten. Aluksi kaikki on sujunut hyvin ja mies on perustanut perheenkin. Pikkuhiljaa Tuomas on kuitenkin alkoholisoitunut ja menettänyt kaiken.

Heikki Häkkinen, Jari Vuoristo ja Joni Luomanen havahtuivat Tuomaksen epätoivoiseen tilanteeseen vuonna 2012 nähtyään Youtube-videon, jossa luurangoksi laihtunut ja sekava Tuomas kerjäsi rahaa thaimaalaisen pikkukaupungin kaduilla. Hän eli kuin kulkukoira eikä pystynyt enää edes kävelemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaverit kyllä tiesivät Tuomaksen alkoholisoituneen pahasti. Niin tiesivät Tuomaksen vanhemmatkin. Pitkään aikaan Thaimaasta ei ollut enää tullut muita yhteydenottoja kuin rahapyyntöjä, mutta toiveista ja pyynnöistä huolimatta kaikki Tuomakselle lähetetty raha oli mennyt paikalliseen vahvaan pirtuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silti kaverukset kokivat, että vielä viimeisen kerran pitää yrittää auttaa Tuomasta.

Vähän liiankin raatorehellinen dokkari kertoo ystävyydestä, mutta myös karun tarinan alkoholismista. Niin karun, että sen lopussa ei voi olla aivan varma, voittiko toivo sittenkään.

Hymyjen maa keskiviikkona 28.10. TV2 klo 21.15

Sisältö jatkuu mainoksen alla