Huvila & huussi -jaksossa nähdään melkoinen pihauudistus.

On ilmeisesti yksi asia, josta suomalaiset eivät säästä eivätkä kuulemma edes kitise hinnoista, kuten tässä jutussa kerrotaan. Ja se asia on tietysti piha. Tai mökkipiha.

Pihan- ja mökkipihan ylenpalttinen laitto näkyy tietysti tv:n ylenpalttisessa pihaohjelmien tarjonnassa. Nuukana tunnetun kansan pihatörsääminen herättää myös huvittuneen närkästyneitä huomioita, kuten tässä toimittaja Jarmo Aaltosen blogissa.

Vaan eipä ole Aaltosen Jarmo blogipostausta kirjoittaessaan nähnyt vielä mitään! Tämäniltaisessa Huvila & huussin jaksossa nimittäin imetään kuiviin ja putsataan liejusta lohjalaisen mökkipihan lampi. Siellä nimittäin kasvaa inhottavaa vesikasvia, joka uidessa takertuu jalkoihin, ja onpa siellä ällöjä ötököitäkin. On loka-autoa, kaivuria ja satoja tonneja soraa, ja jos jonkinlaista maankuoputtajaa.

Ohjelmassa pudotellut luvutkin ovat mielenkiintoisia: lopputuloksena on siis biologinen uima-allas, jossa on yli puoli miljoonaa litraa vettä ja sitä kiertää tietysti yli sataneliöinen terassi.

Huvila & huussi tiistaina 7.7. Nelonen klo 20.00

Lue lisää:

Tällainen on Vappu Pimiän kesähuvila

Mökkivieras, näin olet hyvä kyläilijä

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.