Alice, Chloe, Jess, Laura, Katie ja Chloe ovat valmiina vahtimaan julkkisten, kuninkaallisten ja pop-maailman tähtien lapsia. Kuva: TV5
Alice, Chloe, Jess, Laura, Katie ja Chloe ovat valmiina vahtimaan julkkisten, kuninkaallisten ja pop-maailman tähtien lapsia. Kuva: TV5

Dokumentti kertoo nuorista, jotka valmistuvat äärimmäisiin lastenvahtimisoloihin.

IS TV-LEHTI: Jos koskaan on mietityttänyt, mistä kuninkaalliset ja rocktähdet hankkivat lastenvahtinsa, on tämän 5D-jakson jälkeen viisaampi. He ottavat yhteyttä brittiläiseen Norland Collegeen, joka kouluttaa täydellisiä eliittilastenhoitajia.

Emily Wardin vuonna 1892 perustamalla lapsenvahtioppilaitoksella on pitkät perinteet. Se näkyy myös hoitajakokelaiden vanhanaikaisesta ulkomuodosta.

Yllä on napakka univormu, jo valmiiksi vaipan sisällön värinen. Kädessä on hanskat, päässä soma lakki. Yhtenäinen tyyli takaa säntillisyyden.

Parasta on olla yhdistelmä Maija Poppasta ja ninjasankaria.

Dokumentissa esiintyvät oppilaat ovat vannoutuneen lapsirakkaita. Aluksi he opiskelevat perustaitoja, kuten kodinhoidon helmiä lakanoiden viikkauksesta pihvin käristämiseen. Vauvatreenistä vastaa robottivauva, nukke, jonka itku on ohjelmoitu eri kategorioihin.

Lisäksi he opiskelevat muun muassa paparazzeilta pakenemista. Tärkeä osa-alue ovat myös itsepuolustustaidot, sillä rikkaiden lasten kidnappaukset ovat oikea uhka. Parasta on olla yhdistelmä Maija Poppasta ja ninjasankaria.

Dokumentissa seurataan toista opiskeluvuotta ja vuosijuhlia. Koulunkäynti maksaa 13 000 puntaa vuodessa.

Opiskelijat ovat hauska sekoitus tavallista hihittelevää nuorisoa ja entisaikojen kuria noudattavia kodinhengettäriä.

Kaikki opiskelijat ovat naispuolisia – koulua on käynyt vain yksi mies.

5D: Luksuslastenvahdit, TV5 pe klo 12.55

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.