Kalle ja Riina saavat ensimmäisiksi vieraikseen vapaaottelija Makwan Amirkhanin ja sometähti, näyttelijä-laulaja Helly Luvin. Kuva: TV5
Kalle ja Riina saavat ensimmäisiksi vieraikseen vapaaottelija Makwan Amirkhanin ja sometähti, näyttelijä-laulaja Helly Luvin. Kuva: TV5

Riemuloma Palandereilla -ohjelmassa pariskunta kutsuu tunnettuja suomalaisia vieraakseen Nizzaan.

IS TV-LEHTI: Oli vain ajan kysymys, koska Kalle ja Riina-Maija Palander saavat oman ohjelman. Tänään alkavassa Riemuloma Palandereilla -ohjelmassa pariskunta kutsuu tunnettuja suomalaisia vieraakseen Nizzaan. Samalla selviää, millaista elämää Palanderit viettävät Ranskan etelärannikolla.

Aloitusjaksossa Kalle ja Riina-Maija saavat vieraikseen näyttelijä-laulaja ja sometähti Helly Luvin sekä vapaaottelija Makwan Amirkhanin, jonka kanssa Kalle pääsee sumopainimaan.
Tulevissa jaksoissa vierailevat Vesa-Matti Loiri ja Timo Kiiskinen, Petri Nygård sekä serkukset Janna ja Pipsa Hurmerinta.
– Emme tunteneet heistä ketään etukäteen, sillä toivoimme, että tutustumme samalla uusiin ihmisiin, Kalle kertoo.

”Pelkäsin, että alamme tapella kesken kuvausten.”

Kunkin jakson vieraat viettävät Palandereiden seurassa kaksi päivää. Kalle tekee vieraille ruokaa ja toimii isäntänä.
– Teen mielelläni ruokaa, joten se tuntui tosi luontevalta.

Pariskunnan omaa 250-neliöistä huvilaa ei sarjassa nähdä, sillä se oli ohjelman teon aikaan myynnissä. Palanderien pyytämä 900 000 euron hinta oli kuitenkin ostajille liikaa, ja kaupat peruuntuivat juuri ennen kuvauksia. Niinpä ohjelma kuvattiin vuokrahuvilassa.
– Olisi ollut kiva kuvata meidän omassa talossa. Mutta toisaalta oli helpompi, että lapset olivat poissa jaloista, neljän lapsen vanhemmat tuumivat.

Kuvauspäivät venyivät pitkiksi.
– Onneksi meitä oli kaksi. Se teki kaikesta helpompaa, kun mukana oli aisapari, johon pystyi tukeutumaan, Kalle sanoo.
Kovasanaiset ja puheliaat Palanderit pelkäsivät tosin etukäteen, että yhteinen tv-ohjelma osoittautuisi haastavaksi.
– Mutta luotin Riina-Maijaan kuin kiveen ja tiesin, että hän toimii tässä ohjelmassa hyvin. Tosin pelkäsin, että alamme tapella kesken kuvausten, Kalle kertoo.
– Kalle on peruspessimisti, joka ei muka osaa sanoa tai tehdä mitään vaikka oikeasti osaakin, Riina-Maija lisää.

Riemuloma Palandereilla, TV5 to klo 20.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.