Lääkäri ja tv-juontaja Chris van Tulleken kokeilee nettideittailua. Matemaatikko Hannah Fry (taustalla) analysoi tilannetta. Kuva: Yle kuvapalvelu
Lääkäri ja tv-juontaja Chris van Tulleken kokeilee nettideittailua. Matemaatikko Hannah Fry (taustalla) analysoi tilannetta. Kuva: Yle kuvapalvelu

Voiko sopiva kumppani löytyä pelkän matematiikan avulla, vai tarvitaanko rakkauden syttymiseen myös jotain muuta?

IS TV-LEHTI: BBC:n tuottama dokumentti tutustuu nettideittailun saloihin tieteen näkökulmasta. Seuraamme, kun 37-vuotias hauska brittiläinen lääkäri ja tv-juontaja Chris van Tulleken heittäytyy nettideittailun ihmeelliseen maailmaan. Matemaatikko Hannah Fry haluaa selvittää miehen avulla, millä keinoin oikea kumppani voi löytyä.

Ohjelmasta käy ilmi, että internetin deittisivustojen ja -applikaatioiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Väitetään, että joka viides suhde syntyy nykyään internetin avustuksella.

Todennäköisin kumppani löytyy, kun ensin hylkää 37 prosenttia ehdokkaista.

Erään Harvardin matemaatikkojen kehittelemän teorian mukaan todennäköisin kumppani löytyy, kun ensin hylkää 37 prosenttia ehdokkaista. Tämänkin todenmukaisuutta Chris van Tulleken pääsee testaamaan.

Ohjelmassa hypitään harmittavan nopeasti aiheesta toiseen. Algoritmien, kasvonpiirteiden analysoimisen, aivojen tutkimisen ja deittiprofiilivinkkien viidakosta voi löytää punaisen langan yhtä helposti kuin täydellisen kumppanin.

Lopussa pysähdytään sentään hetkeksi deittitilaisuuteen, jossa Fry tarkkailee, vaikuttavatko tutkijoiden luomat odotukset sinkkujen kykyyn löytää itselleen pari. Myös Chris tapaa potentiaalisen kumppanin.

Dokumentissa tuodaan ilmi myös kritiikkiä algoritmeja kohtaan ja lopputulema onkin, ettei aitoa kipinää voi mikään matemaattinen yhtälö tai tietokone ennustaa.

Prisma: Löytyykö rakkaus netistä? TV1 ke klo 19.00

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00