Antero Mertaranta lupaa taas hauskaa läppää ja uusia puolia ohjelmansa vierailijoista.

IS TV-LEHTI: Miltei jokaisen suomalaisen tuntema ääni selostaa innostuneena. Tällä erää selostuksen kohde ei ole jääkiekko, vaan juontaja Antero Mertaranta kertaa Mertaranta ja legendat -sarjan toisen kauden kuvauksia.

– Mikä yhtä aikaa intiimi ja riehakas tunnelma!

Mertaranta eli Mertsi eli Anza vietti kahdeksan päivää kahdeksan suomalaisurheilijan kanssa kuunnellen, keskustellen ja isännöiden. Päivät olivat antoisia.

– Parasta oli se, että oli aikaa. Oma elämä on usein toimintaa ja hosumista, mutta nyt sai olla rauhassa ihmisten kanssa, syventyä tarinoihin. Kaikkeen pätee se, että kunnollinen aika takaa tulosten syntymisen.

Tuloksena kuultiin aivan erilaisia tarinoita kuin ykköskaudella.

– Sama yllätti kuin aiemminkin, se, kuinka monipuolisia kertomuksia ja elämänkokemuksia jaettiin. Toisella kaudella haaste oli, saako ohjelman elämään yhtä tehokkaasti uudelleen, mutta tämä porukka ei jättänyt toivomisen varaa. Tarinat olivat toisenlaisia, sillä nyt mukana oli vielä moninaisempi porukka.

Mertarannan kanssa Vierumäellä asuivat reilun viikon Janne Ahonen, Minna Tervamäki, Makwan Amirkhani, Marko Jantunen, Heli Rantanen, Sami Kapanen, Laura Lepistö ja Leo-Pekka Tähti.

– Suorastaan poikkitaiteellinen kattaus! Paraurheilija, tanssitaiteilija, maahanmuuttaja… Monet tunnen jopa lapsuudesta saakka, joten oli helppo heittäytyä mukaan. Ainuttakaan jaksoa ei mennyt, etten olisi liikuttunut. Olenhan äärimmäisen tunteellinen ihminen.

– Oli hienoa saada mukaan Minna, joka saapuu baletin maailmasta mutta erittäin hyvin tietää saman kuin muutkin: mitä on harjoittelu, eteneminen uralla ja huipulla olo. Makwan on äärimmäisen valoisa ihminen ja Marko Jantunen hieno seuramies – he olivat hyvät moottorit yleiseen rentouteen.

– Ei tosin kauan kulunut, kun ihmiset jo unohtivat kameran, rohkaistuivat ja läppä alkoi lentää.

Uskomukset nurin

Ohjelmassa kisataan leikkimielisesti – eli urheilijoiden tapaan verisesti – ja avaudutaan aroistakin aiheista Vain elämää -sarjan tyyliin.

– Vierailijoista paljastui valtavasti uutta. Janne Ahosen moni uskoo tuntevansa, ja Laura Lepistöstä on taitoluistelun ystävillä ehkä melko varovainen käsitys, mutta myös se on yksi ohjelman viesti, että kaikista löytyy tuntemattomia ja avoimia puolia. Laura sanoi hyvin, että oli tärkeää päästä puhumaan asioista, joiden puimiseen on ollut tarve.

– Itseäni liikutti erityisesti Leo-Pekka Tähden kuunteleminen. Hän on ainutlaatuinen persoona, ja oli mieletöntä saada hänet mukaan!

Mertaranta kehuu ohjelman tyyliä kiinnostua ihmisestä.

– Vieraat olivat selvästi kiinnostuneita toisistaan. Se varmasti välittyy kotikatsomoon. Yhteys syntyi rohkeasti. Olen tilannekomiikan ystävä, ja sellaisia kikkoja hengen luomiseen olisin varmasti ottanut käyttöön. Mutta ei tarvinnut seistä päällään!

Mertaranta ja legendat, TV5 tiistaisin klo 21.00

Jaahas

Tänään tv:ssä: Mertarantakin yllättyi uusista legendoistaan: ”Kaikista löytyy tuntemattomia ja avoimia puolia”

Missäköhän maan alla säkin elät? Oli sen verran hikistä tekstiä.. Painin miesten SM kisoissa 4 sija, varsinkaan kreikkalais-roomalais painissa ei ole todellakaan mikään sisäpiiri saavutus + ufc/vapaa ottelut kannattaa käydä iha tutustumassa paikan päällä, eikä naama siinä koneen näytöllä. Luo uutta perspektiivia ajatteluun kummasti. Sitä en tiedä onko sukua imadille, mutta ei siinä ainakaan lue makwan ni en ymmärrä miten saat väännettyä makwanin tohon juttuun.. muulla kuin sukunimen perusteella.
Lue kommentti

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00