Melrose Placen tähdet 7. kaudella eli vuonna 1998. Kuvassa John Haynnes Newton, Kelly Rutherford, Rob Estes, Heather Locklear, Jack Wagner, Jamie Luner, Josie Bisset, Michael Calabro. Kuva: All Over Press
Melrose Placen tähdet 7. kaudella eli vuonna 1998. Kuvassa John Haynnes Newton, Kelly Rutherford, Rob Estes, Heather Locklear, Jack Wagner, Jamie Luner, Josie Bisset, Michael Calabro. Kuva: All Over Press

Tiesitkö, että muun muassa Matthew Perry, Jason Bateman ja Courteney Cox raakattiin pois Melrose Placen näyttelijäehdokkaista?

IS TV-LEHTI: Ellei koskaan ole katsonut 1990-luvun suosikkisarjaa Melrose Place, tämä Mark Griffitsin ohjaama elokuva on pelkkä muovisten hahmojen sähellys tv-sarjan kulisseissa. Mutta jos on sitä sukupolvea, joka jännitti Alisonin ja Billyn suhdetta ja Kimberlyn peruukkitempauksia, antaa elokuva pienen viihdeannoksen.

Melrose Placea esitettiin vuosina 1992–1999 Beverly Hills 90210 -sarjan innoittamana. Samat tekijät, tuottaja Aaron Spelling ja sarjojen luoja Darren Star, halusivat kehittää aikuisemman version, jossa omillaan asuvien taloyhtiössä alkaa tapahtua.

Elokuva pohjautuu tositapahtumiin ja esittää dramatisoituja kohtauksia, joissa käydään läpi näyttelijöiden välisiä suhteita sekä kerrotaan taustaa sarjan juonenkäänteille. Suuri osa elokuvan tarinaa painottuu alkuvaikeuksiin. Spelling ja Star kertaavat castingista raakattuja nimiä: Matthew Perry, Jason Bateman, Courteney Cox… Jaken näyttelijäksi valittu Grant Show (Ryan Bruce) toteaa menettäneensä Thelma ja Louise -roolinsa jollekin Brad Pittille.

Sarjan kulisseissa ei tapahtunut kummempaa draamaa.

Tällä tasolla elokuva liikkuu. Triviaalitiedon viskelyä, faktaa fiktiossa, menneiden muistelua, suosikkihahmojen arkea tv-työssä. Ja kovin on tylsää ja pinnallista! Sitä sarjakin oli, triviaalia saippuaa, mutta nostalgian kuorrutteen alla maukkaampaa.

Camp-henkinen elokuva käsittelee hahmojaan hellästi. Se johtuu siitä, ettei sarjan kulisseissa tapahtunut kummempaa draamaa, kuten Beverly Hills -sarjan riitelevien Shannen Dorothyn ja Jennie Garthin välillä.
Osa hahmoista seurusteli ja erosi, kuten Courtney Thorne-Smith (Rebecca Dalton) ja Andrew Shue (Frank Rose Bailey IV ), mutta erot hoidettiin korkeintaan kieltämällä kielisuudelmat. Doug Savantin paljon harjoiteltu homosuudelma sen sijaan leikattiin lopulta pois – siinä ajan totista draamaa!

Unauthorized Melrose Place Story, Nelonen su klo 16.00

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.