Supertähdet-kauden yllättäjä on Matti Nykänen.

IS TV-LEHTI: Teemu Selänteen luotsaaman Supertähdet-ohjelman toinen kausi kuvattiin Las Vegasissa. Jokaisen supertähden päivänä testataan hänen omaa lajiaan tai jotain muuta yllättävää aktiviteettia.

Selänteen mukaan kauden positiivinen yllättäjä on mäkihyppääjä Matti Nykänen. Selänne ei tuntenut Mattia entuudestaan, kuten ei tuntenut suurin osa muistakaan kauden tähdistä.

Mukana ohjelmassa nähdään myös ex-jalkapalloilija Sami Hyypiä, golfaaja Minea Blomqvist-Kakko, nyrkkeilijä Eva Wahlström, lumilautailija Peetu Piiroinen sekä pesäpalloilija Toni Kohonen.

– On jännä juttu, millainen mielikuva Matista on, kun hänestä on kirjoiteltu niin paljon. Mutta uskon, että katsojat saavat hänestä tämän ohjelman jälkeen erilaisen kuvan, Teemu Selänne kertoo puhelimessa Kaliforniasta.

– Matti on herkkä, mukava, rauhallinen ja kiltti.

Samaa sanoo myös Eva Wahlström.

– Matista myös paljastui todella herkkä herrasmies, joka otti aina ensimmäisenä kaikki ihmiset huomioon ja kysyi ensimmäisenä aamulla, miten nukuin. Hän on niin väärinymmärretty ihminen.

Matti herkistyy silmin nähden muiden ja etenkin Teemun antamasta palautteesta.

– Tuntuu hienolta, kun tällaisia kommentteja tulee tuollaisen supertähden suusta. Ei voi kuin ihmetellä.

”Teemu on sillä tavalla vähän sovinisti, että sen mielestä naiset eivät voi pärjätä urheilussa.”

Myös Teemusta tuli esiin puoli, jota moni ei ehkä ollut aiemmin täysin tiedostanut. Teemun kilpailuvietti nousi ohjelmassa ihan omaan luokkaansa.

– Teemu on raudankova kaveri, joka suhtautuu jokaiseen lajiin täysillä eikä anna tuumaakaan periksi. Ehkä tässä ohjelmassa ei olisi tarvinnut ottaa kaikkia lajeja niin tosissaan, mutta samalla tuli selväksi, miksi hän on niin hyvä omassa lajissaan, Matti pohtii.

Eva huomasi nopeasti, että kilpailuhenkinen isäntä ei usko naisten päihittävän miehiä ohjelmaan valituissa lajeissa.

– Teemu on sillä tavalla vähän sovinisti, että sen mielestä naiset eivät voi pärjätä urheilussa. Kuvauksissa Teemu totesi kaikissa lajeissa, että katsokaa, että kumpikaan tytöistä ei voita, Eva kertoo.

– Meillä oli koko ajan pientä, positiivista vääntöä, koska Teemu oli kuin isoveli, joka kiusaa pikkusiskoa. Teemu tökki juuri sellaisissa asioissa, jotka ärsyttävät minua.

Tämä sai samanlaisella kilpailuvietillä varustetun Evan näyttämään kyntensä, vaikka kyse olikin leikkimielisestä kisailusta.

– Kuvausten loppuvaiheessa Teemu alkoi jo pehmetä ja uskoa, että naisetkin voivat pärjätä ainakin joissain lajeissa.

Teemu vieraat saapuvat yllättäen viiksekkäinä. Kuva: Nelonen
Teemu vieraat saapuvat yllättäen viiksekkäinä. Kuva: Nelonen

Lentopelkoinen käy ohjaimiin

Sami Hyypiän jakso aloittaa sarjan tuoreen kauden.

Toisena jaksona nähdään Matin päivä. Tuolloin luvassa on muun muassa taitolentokoneilla lentämistä.

– Se oli päräyttävä kokemus! Pelkään lentämistä, vaikka olenkin lentänyt elämässäni paljon, ja sitten juuri minulle kävi niin, että koneen moottori ei ensin toiminut siellä yläilmoissa, Eva kertoo.

Koneessa mukana ollut toinen pilotti kertoi, että moottori käynnistyy, kun se on lämmennyt tarpeeksi.

– Silloin vähän jännitti. Lopulta voin myös todella huonosti ja oksensin kesken lennon, koska teimme kaiken maailman kieppejä ilmassa.

”Lähdin aina suoraan kuvausten jälkeen soittamaan puhelun kotiin Pialle ja menin nukkumaan.”

Aktiviteetit veivät mehut etenkin Evasta ja Matista. He eivät jaksaneet viihtyä rajusta juhlimisesta ja uhkapelaamisesta tunnetussa Las Vegasissa yöelämässä kuvausten päätteeksi.

– Päivät olivat toki rankkoja, kun aamu kuudelta herättiin ja illalla yhdeksältä loppuivat kuvaukset. Lähdin aina suoraan kuvausten jälkeen soittamaan puhelun kotiin Pialle ja menin nukkumaan, Matti kertoo.

Myös Eva lähti usein hotellille, sillä hänen nyrkkeilevä avomiehensä Niklas Räsänen oli reissussa mukana, koska hänen oli tarkoitus treenata Vegasissa.

– Hänen molemmat kätensä murtuivat treeneissä juuri ennen reissua, joten hän tuli sitten hengailemaan paikalliselle nyrkkeilysalille, Eva kertoo.

Reissussa absolutistina

Muut supertähdet sen sijaan jatkoivat usein iltaa ja nauttivat muutenkin enemmän Las Vegasin iltaelämästä. Mattia moiset eivät edes kiinnostaneet.

– Ei minulla ole niin hirveää viettiä yöelämään, vaan haluan viettää nykyään rauhallista elämää. Joskus tulee piikkejä, kerran, kaksi vuodessa – siinä se, Matti kuittaa nykyiset juhlimisensa.

– En koskenut matkalla lainkaan alkoholiin. Toki olisin toki voinut yhden juoman silloin tällöin ottaa, ei se ole ongelma. Kyllä minä kotonakin saunakaljan otan.

Vesilinjalla ollut Matti oli koko matkan ajan hyvin reippaana ja osallistui pelottomasti kaikkeen, mitä eteen tuli.

”Jopa muut urheilijat saattoivat olla aluksi vähän varautuneita Matin suhteen.”

Ohjelman tuotanto oli kuitenkin varautunut Matin maineeseen ja varmistanut ennalta, ettei kuvauksissa tule yllätyksiä. Matti allekirjoitti sopimuksen, jossa hän lupasi olla juomatta.

– Hän ymmärsi sen, ja hänellä oli vahva halu tehdä ohjelma parhaalla mahdollisella tavalla, sillä hänellä on suuri kunnioitus Teemua ja muita ohjelmassa olevia urheilijoita kohtaan, ohjelman tuottaja Jukka Saharinen kertoo.

Tuottaja korostaa, että Matin esiintyminen ohjelmassa on huippuluokkaa.

– Jopa muut urheilijat saattoivat olla aluksi vähän varautuneita hänen suhteensa. Mutta viimeistään Matin jakson jälkeen kaikkien mielipide hänestä muuttui.

Supertähdet, Nelonen su klo 20.00

kauris 71

Tänään tv:ssä: ”Matti Nykänen on herkkä herrasmies” ja Supertähdet-ohjelman muut yllätykset

Hei! Minun oli ihan pakko kirjoittaa, koska Matin esiintyminen ohjelmassa yllätti positiivisella tavalla. Hänen kohdallaan täytyy kyllä todeta, että lehdistö on antanut meille suomalaisille ihan väärän kuvan. Olen lukenut Matin elämästä kirjankin, mutta kyllä ohjelmassa tuli esiin aito, lämminhenkinen, herkkä, tunteellinen ja ystävällinen Matti. Matille voisin sanoa, että onpa todella hienoa, että olit mukana ohjelmassa ja kerroit avoimesti sinulle kipeistäkin asioista. Kuten isästäsi. Ei sitä...
Lue kommentti

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.