Suomen surkein nikkari -ohjelman juontaa Juuso Mäkilähde. Kuva: MTV3
Suomen surkein nikkari -ohjelman juontaa Juuso Mäkilähde. Kuva: MTV3

Suomen surkein nikkari -ohjelmassa ei säästytä vahingoilta eikä kyyneliltä.

IS TV-LEHTI: Uutuusohjelmassa Suomen surkein nikkari otetaan remppaajista mittaa ja katsotaan kenen peukalo on eniten keskellä kämmentä.
– Alkuun mietin, että mitenköhän tässä käy. Onko tämä liian vaarallista ja selvitäänkö pelkillä laastareilla? juontaja Juuso Mäkilähde sanoo.

Ohjelmassa tavataan viisi nikkariparia, joista kukin saa asuntolasta oman huoneen, jonka se remontoi lattiasta kattoon. Ensimmäisessä jaksossa nikkarit pääsevät ostoksille rautakauppaan, josta heidän pitää hankkia hommaan työkalut ja rakennustarvikkeet ilman myyjien apua.

”Pelottavia hetkiä koettiin etenkin, kun käytössä olivat pöytäsirkkeli ja naulapyssy.”

Joka viikko kilpailijat saavat erilaisia rakennus- ja remontointitehtäviä, jonka päätteeksi valitaan viikon paras ja surkein nikkari. Kauden paras kilpailija voittaa matkan Milanoon – ja huonoin saa kantaa titteliä Suomen surkein nikkari.

Remonttireiskojen tekemistä valvovat ja tuomaroivat vastaava urakoitsija Jenni Tuominen ja suunnittelija-muotoilija Sebastian Sandelin, joka on tuttuPientä pintaremonttia -ohjelmasta. Juuso Mäkilähde muistetaan muun muassa Suomen surkein kuski -ohjelmasta.

– Nikkareista jäi hyvä fiilis: jos ei nyt osaakaan tehdä suoraa pöytää, se ei ole niin vaarallista, siihen voi suhtautua huumorilla. Ja mukana oli ihan mahtavia tyyppejä, iloisia ja aitoja, hän kertoo.

Juuso myöntää, että hän joutui aika ajoin puuttumaan nikkareiden tekemisiin heidän oman turvallisuutensa vuoksi. Esimerkiksi suojavarusteiden käytössä kilpailijat lipsuivat tämän tästä.

– Jouduimme välillä keskeyttämään hommat, koska näytti, että ne nakit on justiinsa siellä terän välissä. Kauden aikana kävi useampikin läheltä piti -tilanne. Pelottavia hetkiä koettiin etenkin, kun käytössä olivat pöytäsirkkeli ja naulapyssy.

Juuso Mäkilähteen mukaan mitään suurempia vahinkoja ei tapahtunut.

– Kerran yhdestä huoneesta kuului hirveä räsähdys ja kauhea huuto. Olin varma, että nyt on jokin jäsen irti tai naulapyssyllä osuttu otsaan. Ei sentään, mutta yhden kilpailijan takapuoleen tuli ylimääräinen reikä, hän paljastaa.

– Näin tilanteesta useamman kuukauden painajaisia kuvausten jälkeen, sen verran iljettävä tilanne oli.

Juuso uskoo ohjelman kolahtavan suomalaisiin, jotka ovat nuukuudessaan perin ahkeraa tee-se-itse-kansaa. Ohjelma tarjoaa katsojille paitsi viihdettä myös vertaistukea.

– Remontti voi mennä monella tavalla pieleen, vaikkei nyt yhtä huonosti menisikään kuin näillä nikkareilla, Juuso naurahtaa.

Myös kilpailijoiden ja apureidensa välisen paridynamiikan seuraaminen on herkullista.

– Siellä nähdään tunteiden vuoristorataa, valtataistelua ja kyseenalaistamista. Kyyneliltäkään ei vältytty.

Suomen surkein nikkari, MTV3 ke klo 20.05.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00