Patricia Krenwinkel oli dokumentin tekohetkellä 67-vuotias. Kuva: Yle
Patricia Krenwinkel oli dokumentin tekohetkellä 67-vuotias. Kuva: Yle

Murhaaja Charles Mansonista ja hänen kultistaan on tehty monia dokumentteja. Nyt ääneen pääsee Patricia Krenwinkel, yksi kultin jäsenistä.

Teemalla vietetään keskiviikkona Yö pitkä, elokuva lyhyt -maratonia, jonka aikana nähdään kolme näytöstä lyhytelokuvia. Kansainvälisen lyhytelokuvapäivän kunniaksi järjestetty ilta alkaa kello 21, ja ensimmäinen tunti on hauskuutusta, seuraava haastavia tilanteita ja kolmas ”Pelottavia kohtaloita”.

Yksi näistä kohtaloista on Patricia Krenwinkelin. Hän oli yksi Charles Mansonin kultin jäsenistä, ”perheen” tytär ja Mansonin rakastaja. 47 vuotta sitten parikymppinen, epävarma ja eksynyt nuori nainen tuomittiin vankeuteen brutaaleista murhista yllyttäjänsä Mansonin ohella.

Itse Charles Manson ei luultavimmin näe vapautta koskaan.

Nyt hän on Kalifornian pisimpään istunut naisvanki. Dokumenttiohjaaja Olivia Klaus sai harvinaisen tilaisuuden haastatella 67-vuotiasta Krenwinkeliä.

Vuoden 1969 kylmääviä tapahtumia muistellaan tunteen kautta. Mansonhan perusti kulttinsa 1960-luvun lopulla, ja vuonna 1969 hänen ja joukko kultin jäseniä tuomittiin useista murhista. Tunnetuin uhri oli viimeisillään raskaana ollut Hollywood-näyttelijä Sharon Tate.

Dokumentissa Patricia kuvailee itseään pelkuriksi, joka janosi rakkautta ja hyväksyntää. Monissa vankilan tukiryhmissä toimiva Krenwinkel murtuu kyyneliin.

Dokumentti ei varsinaisesti vastaa nimeään. Patricia ei ole päässyt vapaaksi, eikä siten elä vieläkään Mansonin jälkeistä elämää. Vuonna 2018 hänellä on seuraava mahdollisuus anoa pääsyä ehdonalaiseen. Kahdesta muusta tuomitusta ”sisaresta” toinen, Susan Atkins, kuoli syöpään vuonna 2009, ja toinen, Leslie van Houten, elää niin ikään vankeudessa.

Itse Charles Manson ei luultavimmin näe vapautta koskaan. Vankilassa miltei koko elämänsä asuneen rikollisen seuraava ehdonalaiskuuleminen on vuonna 2027, jolloin Manson on 92-vuotias.

Elämä Mansonin jälkeen, Teema ke klo 23.55

Meri

Tänään tv:ssä: kuinka parikymppisestä tytöstä tuli Charles Mansonin rakastaja

Oon nähny joitakin ohjelmia tästä aiheesta. Ne naiset teki kaikkee mitä yks tyyppi käskee, yks tyyppi aivopesi ne! Tätä tapahtuu myös nykyaikana ajatelkaa itse omilla aivoilla älkää ottako käskyjä ja tehkö jotain koska yks tyyppi niin vaatii se on sielunsa myymistä! Yks tyyppi kerran yritti saada mua tottelemaan käskyjään, kerran ruokasalissa yks häikäisi kellolla ja se häiritsi muita ja yks sano mulle että mä sanoisin siitä mutta mä sanoin ei. Jos se häiritsee sitä se saa sanoa itse mä en ota...
Lue kommentti

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00