Millaista on elää kolmen kimpassa? Brittidokumentti yrittää selvittää. Kuva: Frii
Millaista on elää kolmen kimpassa? Brittidokumentti yrittää selvittää. Kuva: Frii

Dokumentti tarjoaa päiviteltävää tirkistelynhaluisille.

Niinhän se on, että jokainen tallaa tyylillään – myös parisuhderintamalla. Tarkoittipa se sitten parisuhdetta kaksistaan tai kolmistaan. Brittidokumentissa Avioliitto kolmen kesken (Forbidden Love: Three Way Love, 2014) seurataan kahta polyamorista, eli monisuhteista, paria.

Kumpikin kolmikoista on monisuhteessa keskenään. Kaksikymppiset Bea, Dan ja Toby seurustelevat keskenään. Samoin keski-ikäiset Chris, Vicky ja Louise. Jälkimmäinen kolmikko myös asuu saman katon alla ja kasvattaa lapsia yhdessä.

Tv-dokumentti seuraa kummankin kolmikon arkielämää ja haastattelee ”pariskuntia” näiden epätyypillisestä elämäntavasta. Dokumentissa pohditaan muun muassa sitä, miten monisuhteeseen päädytään ja mitkä ovat elämäntavan haasteet sekä parhaat puolet.

Vaihtoehtoisesta elämäntavasta ja näin värikkäistä parisuhdekuvioista kuvittelisi saavan aikaan varsin mielenkiintoista tosi-tv-draamaa. Uteliasta katsojaa kiinnostaa tietää etenkin, miten homma toimii käytännössä. Kuinka parisuhdesopassa onnistutaan välttymään mustasukkaisuudelta tai kateudun tuntemuksilta?

Valitettavasti dokumentti käsittelee aihetta pintapuolisesti, eikä tunnu pääsevän polyamorisen elämäntavan ytimeen. Dokumentin funktio lieneekin tarjota kevyttä päiviteltävää tirkistelynhaluisille.

Avioliitto kolmen kesken, Frii su klo 18.30

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00