Elämä Siperiassa on kovaa, mutta niin on metsuri Sean Vannkin. Kuva: Kutonen
Elämä Siperiassa on kovaa, mutta niin on metsuri Sean Vannkin. Kuva: Kutonen

Luvassa on tukkipinollinen äijäenergiaa ja paljon pullistelua, kun metsurit kamppailevat paremmasta tulevaisuudesta hyisissä olosuhteissa uudessa reality-sarjassa.

IS-TV-LEHTI: Kaikki tietävät jo, että realitysarjat ovat sekä lavastettuja että tarkkaan käsikirjoitettuja. Uusi korskea amerikkalaissarja Siperian metsurit (Siberian Cut, 2014) vaikuttaa olevan mitä tarkimmin lavastettu, sillä tositelevisio-ohjelmassa kuljetaan jatkuvasti veitsen terällä.

Sarjan päähenkilö, Venäjällä asuva amerikkalaismetsuri Sean Vann toteaakin tämän tästä: ”Jos jokin menee pieleen, ollaan pulassa!”

Sean Vann on tehnyt seitsemäntoista vuotta metsätöitä venäläisille. Nyt hän yrittää saada venäläiset palvelukseensa ja hankkia itselleen puolen miljoonan dollarin tukkidiilin. Sitä varten hän houkuttelee Yhdysvaltain Montanasta mukaansa neljä amerikkalaista, jotka lähtevät suuren palkan ja bonusten perässä koviin olosuhteisiin.

Syttyykö kylmä sota?

Yllätys on, että ryhmässä on myös neljä venäläistä. Sarjan punaisena lankana onkin, tulevatko entiset viholliset toistensa kanssa toimeen?

Sinänsä asetelma on hauska. Kyseessä on ruohonjuuritason liennytystä, mutta onko luvassa sittenkin uusi kylmä sota?

Siperian metsurit on rehentelevä ja rehellinen äijäsarja. Siperiassa on maailman suurin metsä ja kylmimmät olosuhteet elämiseen.

Mukaan lupautuneet amerikkalaiset haluavat parin kuukauden pestin aikana varmistaa perheilleen paremman tulevaisuuden, jolloin epäonnistuminen ei ole mahdollisuus ja pullistelua riittää. Suomalaissilmin hauska yksityiskohta on venäläismetsurin Ponsse-pipo!

Siperian metsurit: Kutonen 2.11. klo 19.00

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00