Kirsi Ylijoki näyttelee rikostoimittaja Susanna Reinbothia ja Pilvi Hämäläinen Reinbothin kollegaa Minna Passia. Kuva: Nelonen
Kirsi Ylijoki näyttelee rikostoimittaja Susanna Reinbothia ja Pilvi Hämäläinen Reinbothin kollegaa Minna Passia. Kuva: Nelonen

Keisari Aarnion ensimmäinen osa nähdään Nelosella, mutta koko sarjan voi katsoa Ruutu+-suoratoistopalvelusta.

IS TV-LEHTI: Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio pidätettiin marraskuussa 2013 epäiltynä törkeistä virka-aseman väärinkäytöstä, petoksesta ja lahjuksen ottamisesta. Nelosella ja Ruutu+-kanavalla alkava kymmenosainen rikosdraama Keisari Aarnio on tositarina siitä, miten tähän pisteeseen päädyttiin.

Uutuusdraaman sankareina nähdään Helsingin Sanomien toimittajat Susanna Reinboth (Kirsi Ylijoki) ja Minna Passi (Pilvi Hämäläinen), jotka kiinnostuivat Aarnion toimintatavoista vuonna 2012. Tarina perustuu Reinbothin ja Passin samannimiseen, palkittuun menestyskirjaan. Jari Aarnion roolissa nähdään Kari ”Hissu” Hietalahti.

Sarjan käsikirjoittajat lukivat jopa kymmeniä tuhansia sivuja oikeuden pöytäkirjoja, ja ohjaajat JP Siili ja Taavi Vartia valitsivat sarjaan tärkeimmät kohdat.

–Näin monisyisen tapauksen muokkaaminen kymmenen tunnin draamatarinaksi oli poikkeuksellinen haaste. Pois oli otettava paljon materiaalia, Siili kertoo.

–Tarinassa ollaan kuitenkin toden äärellä, ja siinä on käytetty harvinaisen vähän värikynää. Tämä on hämmästyttävä dekkari, jossa toimittajat ja poliisi päätyvät pala palalta suuren mysteerin äärelle.

Keisari Aarnio, ensimmäinen jakso nähtävissä Nelosella la klo 21.00, varsinaisesti sarja alkaa pyöriä Ruutu+:n puolella.

Nelonen, HS ja Me Naiset on osa samaa Sanoma-konsernia.

Juttua muokattu 14.4. klo 19.15: Poistettu otsikosta ylimääräinen olla-verbi. Lisätty huomautus Me Naisten, HS:n ja Nelosen suhteesta jutun loppuun. 

Illan elokuvassa Leijonasydän uusnatsiporukan johtohahmo rakastuu kiihkeästi. Uudella avovaimolla on tummaihoinen poika. Voittaako rakkaus ennakkoluulot? 

Dome Karukosken Leijonasydän on todellinen sydämen elokuva. Se haastaa pohtimaan syvästi sellaisia tunteita kuin viha, kunnia, rakkaus ja veljeys. Näin vahvaa elokuvaa suomalaisesta rasismista ei ole ennen tehty ja nähty.

Teppo (Peter Franzén) ja Sari (Laura Birn) kohtaavat ja rakastuvat suin päin. Sari kuitenkin käyttäytyy oudosti nähtyään Tepon isänmaalliset tatuoinnit. Kummallakin on salaisuus: Teppo kuuluu vihamielisten uusnatsien jengiin, Sarilla taas on lapsi tummaihoisen ex-miehen kanssa. Rakkaus on rajoja vahvempi, mutta ulkomaailmasta tulee ongelma.

Franzénin täydellisesti tulkitsema, moniulotteinen Teppo rikkoo helppoa hyvä–paha-asetelmaa. Äärivihainen pikkuveli Harri (Jasper Pääkkönen) on kopean julma vastus. Sarin poikaa esittävä Yusufa Sidibeh on aito ja hauska.

Tarina sisältää hieman liikaa rönsyjä ja muutaman kuopan, mutta säilyttää lämmön rajuun loppuun saakka.

Leijonasydän, TV2 klo 21.00

Viimeistään häämatkalla Rosa pääsi siihen kuuluisaan tunteiden vuoristorataan, joka kuuluu erottamattomasti Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan.

Uusimmasta Ensitreffit alttarilla -kaudesta käyty keskustelu on ollut yhtä Heikkiä Heikin perään. Köyhyystutkijan Heikin, 35, askeettinen asunto, tuomitseva asenne ja kehnosti istuva puvuntakki ovat herättäneet ihmetystä, mutta toisaalta Heikin verkkainen älykköys on saanut osakseen myös kiitosta ja ihailua

Puolesta ja vastaan sinkoilleen Heikki-keskustelun varjoon on jäänyt se tosiasia, että Heikki tuskin on kauden suurin drama queen. Pohjimmiltaan lempeän oloinen, tasaisella äänellä puhuva ja kivikasvoinen mies ei varmaankaan aiheuta uusia somemyrskyjä nyt kun avioelämä Miinan kanssa näyttää lähteneen rullaamaan mukavasti. 

Sen sijaan draamapotentiaalia on kauden kuopuksessa Rosassa, joka meni naimisiin Eetun kanssa. Toistaiseksi Rosan ja Eetun liitto näyttää olleen yhtä rakkaushattaraa, mutta temperamenttisen Rosan osalta draaman merkit ovat jo ilmassa. 

Todiste 1: Tunnustautuu jyräksi

Jo kauden päähenkilöitä esiteltäessä Rosan, 26, mainittiin olevan vahvatahtoinen nainen, jolla on ollut tapana jyrätä kumppaninsa aiemmissa suhteissa. Ennen avioon astelemista Rosa toivoikin, että tällä kertaa kumppaniksi sattuisi mies, joka ottaisi välillä ohjat. 

Todiste 2: Pelkää tossuttavansa

Kauden ensimmäisessä jaksossa Rosa kertoi avoimesti tunteellisuudestaan:

– Kuvailisin itseäni aika sellaisena herkkänä. Vähän se temperamenttikin välillä siellä nostaa päätään, ja aika herkästi sitten saatan ottaa kierroksia. Myös itken herkästi, ja asiat menevät herkästi tunteisiin.

Herkkyyden lisäksi Rosasta löytyy kuitenkin myös dominoivuutta:

– Ainahan on se vaara, että toinen jää tossun alle, kun tosiaan ne tunteet ja ajatukset saattaa heitellä, kun temperamenttia löytyy.

Todiste 3: On kauden vahvin ehdokas Rahka-Petriksi

Edellisen Ensitreffit alttarilla -kauden kuohuttavin pari olivat Mari ja Petri, joille tuli kinaa muun muassa pyörän säilytyksestä asunnossa ja siitä, voidaanko ulkona syödä, jos kotona on maitorahkaa. Asiantuntijat ovat varmasti varoneet ottamasta uudelle kaudelle mukaan Petrin tyyppistä urheilulliseen elämäntapaansa tiukasti suhtautuvaa ihmistä, mutta Petrissä ja Rosassa taitaa kuitenkin olla joitakin yhtäläisyyksiä.

”Vaihtelee koko ajan se, että milloin tuntuu hyvältä ja milloin tuntuu jopa vähän pahalta.”

Jo ensimmäisessä jaksossa Rosa nimittäin kuvattiin ammattimaisen näköisessä triathlon-asussa kantamassa polkupyörää asuntonsa parvekkeelta. Ei auta kuin toivoa, että koti on hyvä säilytyspaikka pyörälle myös sporttisen Eetun mielestä. Ainakin kumpikin on kertonut urheilun olevan heille tärkeää. 

Todiste 4: Tony Dunderfeltin lausunto

– Rosa taas on hyvin tunteellinen ihminen, Tony Dunderfelt totesi ensimmäisessä jaksossa Eetun ja Rosan eroja ja yhtäläisyyksiä selostaessaan. Ilmeisesti asiantuntijat uskovat, että keskustelevainen Eetu ja tunteitaan voimakkaasti ilmaiseva Rosa ovat hyvä match – ja toistaiseksi siltä vaikuttaakin.

Todiste 5: Häämatkalla ailahtelevat tunteet

Rosan ja Eetun hääpäivä näytti toisen jakson perusteella sujuneen pelkästään iloisissa ja ihastuneissa tunnelmissa. Hääaamuna Rosa todisti jo itkuherkkyytensä kyynelehtimällä ylitsevuotavasti Eetun huomenlahjalle.

Viimeistään häämatkalla Rosa pääsi siihen kuuluisaan tunteiden vuoristorataan, josta tässä ohjelmassa joka kaudella tavataan puhua. 

– Vaihtelee koko ajan se, että milloin tuntuu hyvältä ja milloin tuntuu jopa vähän pahalta, Rosa tilitti.

– Huomasin itsessäni sen, että mä rupean käyttäytymään vähän ikävästi. Huomasin, että olen aika kireä, hän kertoi.

Tilanteesta kuitenkin selvittiin oman ajan ja keskustelun avulla. 


Todiste 6: Ensi jaksossa ahdistaa

Neljännen jakson maistiaisissa, joita näytettiin kolmannen jakson lopussa, oli draaman tuntu jo käsinkosketeltava. 

– Siis mua ahdistaa ihan kaikki nyt. Mä tarvisin nyt aikalisän kaikesta, kyyneliä kuivaava Rosa purki kameralle.

Tunteita tiedossa siis! Tämän syksyn Ensitreffit alttarilla -kausi on erikoislaatuista Heikkiä lukuun ottamatta vaikuttanut jopa puuduttavan tasaiselta, joten temperamenttinen Rosa taitaa tehdä vain hyvää ohjelmalle. 

Myös terveydenhuollon ammattil...

Unohtakaa Heikki! Temperamenttinen Rosa lupailee kunnon draamaa tasaiseen Ensitreffit alttarilla -kauteen

Miksi ihminen jolla ei ole työvuorojensa vuoksi aikaa parisuhteelle, ei pysty tekemään yövuorojen aikaan mitään, valittaa työstään aiheutuvasta stressistä ja ottaa kaiken ylimääräisen (esim. tämä tv ohjelma) ahdistavana taakkana, on hakenut ensitreffit alttarilla ohjelmaan tai tekee kolmivuorotyötä? Monet muutkin ihmiset joilla on esim. lapsia ja ovat terveydenhuollon alalla pyörittävät arkea yövuorojen ohella. Jos se työrytmi ei sovi sulle, alalla on paljon valinnanvaraa ja ihan vinkkinä...
Lue kommentti