Kirsi Ylijoki näyttelee rikostoimittaja Susanna Reinbothia ja Pilvi Hämäläinen Reinbothin kollegaa Minna Passia. Kuva: Nelonen
Kirsi Ylijoki näyttelee rikostoimittaja Susanna Reinbothia ja Pilvi Hämäläinen Reinbothin kollegaa Minna Passia. Kuva: Nelonen

Keisari Aarnion ensimmäinen osa nähdään Nelosella, mutta koko sarjan voi katsoa Ruutu+-suoratoistopalvelusta.

IS TV-LEHTI: Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio pidätettiin marraskuussa 2013 epäiltynä törkeistä virka-aseman väärinkäytöstä, petoksesta ja lahjuksen ottamisesta. Nelosella ja Ruutu+-kanavalla alkava kymmenosainen rikosdraama Keisari Aarnio on tositarina siitä, miten tähän pisteeseen päädyttiin.

Uutuusdraaman sankareina nähdään Helsingin Sanomien toimittajat Susanna Reinboth (Kirsi Ylijoki) ja Minna Passi (Pilvi Hämäläinen), jotka kiinnostuivat Aarnion toimintatavoista vuonna 2012. Tarina perustuu Reinbothin ja Passin samannimiseen, palkittuun menestyskirjaan. Jari Aarnion roolissa nähdään Kari ”Hissu” Hietalahti.

Sarjan käsikirjoittajat lukivat jopa kymmeniä tuhansia sivuja oikeuden pöytäkirjoja, ja ohjaajat JP Siili ja Taavi Vartia valitsivat sarjaan tärkeimmät kohdat.

–Näin monisyisen tapauksen muokkaaminen kymmenen tunnin draamatarinaksi oli poikkeuksellinen haaste. Pois oli otettava paljon materiaalia, Siili kertoo.

–Tarinassa ollaan kuitenkin toden äärellä, ja siinä on käytetty harvinaisen vähän värikynää. Tämä on hämmästyttävä dekkari, jossa toimittajat ja poliisi päätyvät pala palalta suuren mysteerin äärelle.

Keisari Aarnio, ensimmäinen jakso nähtävissä Nelosella la klo 21.00, varsinaisesti sarja alkaa pyöriä Ruutu+:n puolella.

Nelonen, HS ja Me Naiset on osa samaa Sanoma-konsernia.

Juttua muokattu 14.4. klo 19.15: Poistettu otsikosta ylimääräinen olla-verbi. Lisätty huomautus Me Naisten, HS:n ja Nelosen suhteesta jutun loppuun.