Ensimmäisessä Vain elämää -jaksossa vietetään Virve Rostin päivää. Kuva: Nelonen
Ensimmäisessä Vain elämää -jaksossa vietetään Virve Rostin päivää. Kuva: Nelonen

Syksyn kovin tv-kisa katsojien sydämistä julistetaan alkaneeksi.

Suosikit Vain elämää ja Posse palaavat ruutuun ja tietysti taas samaan kellonlyömään. Voi jehna! Nämä kun pitäisi molemmat nähdä HETI!

Viime vuonna Vain elämää aloitti paria viikkoa Possea aikaisemmin eikä menettänyt merkittävästi katsojiaan, kun Posse alkoi pyöriä. Sen sijaan toisin päin luvut näkyivät heti. Kun Vain elämää loppui, Possen katsojaluvut singahtivat ylöspäin parillasadallatuhannella katsojalla ja siitä eteenpäin sarja keräsi todella kovia lukuja.

Nyt kun sarjat aloittavat täsmälleen samaan aikaan, kilpailuasetelma on jännittävämpi.

Mitä tekevät katsojat, jotka löysivät viime kaudella Possen vasta kesken kauden? Pysyvätkö he nyt uskollisena Duudsoneiden, Aku Hirviniemen ja Jaakko Saariluoman vetovoimalle alusta saakka?

Vain elämässä oli viime kaudella huikea satsi artisteja. Aiheuttavatko Virve Rosti, VilleGalle, Maija Vilkkumaa, Antti Tuisku, Anssi Kela, Sanni ja Pave Maijanen samanlaista himoa nähdä uusi kausi?

Nauru vai kyyneleet? Temput vai seesteinen meininki?

Julistetaan syksyn kovin kisa katsojien sydämistä alkaneeksi!

Tai tiedättekö mitä? Mennään baariin ja katsotaan molemmat myöhemmin netistä.

Posse, MTV3 pe 18.9. klo 20.05

Vain elämää, Nelonen pe 18.9. klo 20.00

Lue myös:

Vain elämää -ohjelmaa tähdittävä Virve Rosti: "Luulin, että Sanni on pissis"

Tämä artisti on uuden Vain elämää -kauden suurin itkupilli

Maija Vilkkumaa Vain elämää -ohjelman kuvauksista: ”Meinasin hukkua”

Tätä artistia Antti Tuisku jännitti eniten Vain elämää -ohjelmassa

Posse-ohjelmassa aloittanut Jenni Dahlman: ”Suihkurallin jälkeen ei enää ujostuta”

Jos kuuntelit musiikkia 90-luvulla, et voinut välttyä kuulemasta Bluria.

IS TV-LEHTI: Kevyttä kitararockia, löysiä villapaitoja, tennareita ja hiukan silmillä lepäävä ylikasvanut hiusmalli. Blur on brittipopin merkittäviä yhtyeitä Oasiksen, Sueden ja Pulpin ohella.

Jo 1989 perustettu yhtye ihastutti maailmaa indierockillaan ja poikamaisella charmillaan. Kuitenkin vuonna 2002 keulahahmo Damon Albarn ja kitaristi Graham Coxon riitautuivat pahasti valmistellessaan seitsemättä albumia, ja Blur jäi tauolle 2003.

Sam Wrenchin ohjaama Blur: New World Towers (2015) kertoo bändin uudesta alusta. Blur palasi lavalle vuonna 2009 ja jatkoi keikkailua. Dokumentti seuraa, kuinka yhtye joutui jäämään Hongkongiin päiviksi keikan peruuntumisen vuoksi 2013.

He päättivät tekemisen puutteen vuoksi mennä jammailemaan studioon kuin silloin ennen. Viiden päivän aikana syntyivät kappaleet kriitikoiden ylistämälle The Magic Whip -levylle, joka sinetöi miesten ikuisen ystävyyden.

Dokumentin helmi on ehdottomasti Albarnin ja Coxonin ystävyyssuhteen elpymistarinassa.

Vaikka onkin kiinnostavaa seurata edelleen brittipoppimaisesti pukeutuvia, tosin hiukan väsähtäneitä teiniaikojen idoleja kiertueella, heidän kotonaan sekä studiosessioissa, on dokumentin helmi ehdottomasti Albarnin ja Coxonin ystävyyssuhteen elpymistarinassa.

On koskettavaa, miten studiosessio hitsaa miehet kiinni toisiinsa vähintään yhtä tiukasti kuin yhtyeen alkuaikoina. Ja miten avoimesti he pystyvät menneistä kameralle puhumaan. Muusikoille ja Blur-faneille dokumentti avautuu helposti, muille ei ehkä niinkään.

Blur: New World Towers, Teema & Fem la klo 20.00

Kultahattu on mykistävän tyylikäs versio vuonna 1925 ilmestyneestä romaanista.

IS TV-LEHTI: Baz Luhrmannin Kultahattu on niin välkehtivä elokuva, että sen imussa moni intoutui Paul McCartneyta ja prinssi Harrya myöten järjestämään kalliita Gatsby-bileitä. Unohtui, että F. Scott Fitzgeraldin romaani kritisoi juuri näitä ökyjuhlia.

Amerikkalaisen unelman varjopuolta ja Jay Gatsbyn traagista kohtaloa kuvaava romaani ilmestyi vuonna 1925. Aiheesta tehty viides elokuvaversio on Moulin Rougen (2001) ja Australian (2008) tekijän ohjauksessa mykistävän tyylikäs. Se elää ja hengittää jazzia, juhlaa ja helmiäistä.

Tyylivalintaan kuuluu myös eräs erikoinen, moderni mauste. Mystisen miljonäärin 1920-luvun kohubileisiin kerääntyy New Yorkin kerma keinahtelemaan 2010-luvun Beyoncén ja Lana Del Reyn tahtiin. Yllättäen se ei ole huono valinta.

Leonardo DiCaprion valitseminen yksinäisen Gatsbyn rooliin ei sekään ole huono. Sen sijaan kertojaääni ontuu. Nick-serkku kertojahahmona (Tobey Maguire) vesittää tarinan. Tunne jää keveäksi ja etäiseksi, samoin dialogi.

Fitzgerald eli samoin kuin Kultahatun hahmot. Hän juhli, joi ja jazzasi tuhlaten huimia summia.

Gatsbyn ja Daisyn (Carey Mulligan) tuhoisa rakkaustarina on elokuvan ydin, mutta kemiaa uupuu. Toisaalta tarkoitus ei olekaan olla liian uskottava, vaan näyttävä. Glamouriin keskittyminen osittain myös purkaa pintaliitoteemaa.

Fitzgerald eli samoin kuin Kultahatun hahmot. Hän juhli, joi ja jazzasi tuhlaten huimia summia. Fitzgeraldin omana aikana Kultahattu ei saavuttanut juuri suosiota. Ylenjuonut kirjailija kuoli 44-vuotiaana.

Entäs ne bailut sitten? Jos kaikesta huolimatta tahdot ne järjestää, älä unohda kultaa, silkkiä, samppanjaa, huikentelevia helmiä, salakuljetettua giniä ja intohimoista jazzia – tai mustasukkaisuusdraamoja!

The Great Gatsby – Kultahattu, Nelonen pe klo 21.30